Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Uzupelnienie tlem po 2 stronach obrazka
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > HTML \ XHTML
_kama
Witam,
Na srodku strony jest obrazek w znaczniku div, ktory jest przez caly czas wycentrowany. Zalezy im aby puste boki po obu stronach obrazka wypelnione byly sasiadujacymi ze soba po x obrazkami (inne obrazki po obu bokach wiec nie moge ustawic tego tla przez cala szerokosc i pod spodem obrazka. Chce aby te tla wypelnialy cala wolna przestrzen obok glownego obrazke bez wzgledu na szerokosc strony. Jak to zrobic? Jakie musza byc ustawienia szerokosci tych bocznych div? A moze nie od tego to zalezy? Czy wszystko powinno zostac objete jeszcze jednym divem?
hmmm
jedyne rozwiazanie, ktore przychodzi mi teraz do glowy, to:
zrobic div, ustawic jego szerokosci na 100% i wycentrowac go w pionie.
ustawic tlo dla tego diva na jakis tam obrazek i opcje powtarzania - to w stylach.
a w kodzie w tym divie umiescic inny div, zrobic tak, aby byl na srodku tamtego i ustawic mu tlo.
tlo nad tlem. wydaje mi sie, ze jest to wykonalne tongue.gif
_kama
Niestety taka opcja odpada sad.gif bo tlo jest kratka i obrazkek srodkowy tez ma z boku kratke wiec musza sie dobrze schodzic.
hmmm
w takim badz razie brak pomyslow. ja nie pomoge, bo nie wiem jak ...
sam z checia zobacze rozwiazanie, bo tez mialem kiedys taki problem i ostatecznie zostawilem go w takiej formie, jak podalem wczesniej, co dalo rozne wyniki na roznych rozdzieczosciach dry.gif
Strus
Divy muszą się zaczynać na tej samej wysokośći, a w CSSach background:url("") top repeat-x
_kama
Divy zaczynaja sie na tej samej wysokosci, a poza tym co ma do tego wysokosc skoro ja nie wiem jaka powinny miec szerokosc? smile.gif
Strus
daj linka do strony, bo chyba Cię nie rozumiem smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.