Chce zrobic cos podobnego jak phpmyadminie czy innych podobnych programach czyli wrzucanie do bazy z pliku po kolei roznych "querów". Jak na razie wszytsko mam obcykane skrypt dziala jezeli w kodzie umieszcze nazwe pliku i teraz pojawia sie problem. Mianowicie chce uplodowac , obsugiwac plik (czyli czytac linia po linii ), ale cos mi nie dziala to znaczy nie chce tego pliku zapisywac na dysku tylko przeczytać cały. Czy da się coś takiego zrobić?? Reszte mniej wiecej mam opracowane.
Pokażę kod.....tylko proszę bez tyr , że mało czytelny

<?php require_once('./main.conf.php'); require_once($adodbDir.'adodb.inc.php'); /////////////////////funkcje function getline ($handle) { if ($char == \";\") { if ($char2 != \";\") { } break; } else { $buffer .= $char; } } return $buffer; } function gen_www() { $usec = (double)$time[0]; $sec = (double)$time[1]; return $sec + $usec; } /////////// $start = gen_www(); if(!$db -> dbConnect()) { $smarty -> assign('error',\"Błąd połaczenia z bazą\"); $smarty -> assign('fileToInclude', 'error.tpl'); // to tylko chwilowo bo nie ma template na strone tytulawa $smarty->assign(\"links\",$links); $smarty -> display('main.tpl'); return; } else { if($_FILES['userfile']['tmp_name']) { { $query = getline($f); $db->dbExecute($query); } } else { } } $end = gen_www(); $run = $end - $start; ?>