Witam

Bez zbędnych wstępów, mam problem:D
Mianowicie: jest komputer robiący za serwer gry. Gra korzysta z baz danych MS SQL. Z tych baz można wyciągnąc sporo ciekawych rzeczy:D I teraz tak. Napisalem odpowiedni skrypt, który pobiera z bazy mssql(za pośrednictwem ADOdb) pewnie informacje, odpowiednio je przerabia, potem pobiera plik z odopwiednim tłem i przy użyciu bibliotem GB tworzy obrazek z w/w tłem i obrobionym textem. Wszystko jest fajnie, tylko... Łącze serwera to rzecz święta i trzeba je oszczędzać. W/w obrazek będzie sciągany dziennie z 100-200 razy (po całej obróbce rysunek+text zajmuje 2kb). Co prawda obraz jest mały ale każdy bajt się liczy:D Więc kombinuje jakby tu zrobić żeby skrypt z serwer pobierał tylko text i ew. go na nim obrabiał, a obrazek żeby leżał na jakimś innym serverze(darmowym:D np lycos, szu.pl). No i wszystko ładnie, w skrypcie, w miejscu nazwy servera wpisuje numer ip servera z grą(do tej pory był localhost)no i co, i dupa;/ tzn nic się nie pojawia. Ale tak pomyślałem co by było gdyby sam obrazek dać na darmowy serwer: i tu moje pytanie. Czy jeżeli korzystam z fukcji
  1. <?php
  2. imagecreatefromjpeg(&#092;"adres\");
  3. ?>
a cały skrypt znajduje się na serverze z grą to czy obrazek ten jest ściągany na server gry czy wszystko jest robione w locie i przeglądarka użytkownika sama dodaje do siebie text i tło?

Może troche zagmatwałem, ale cóż, może kto pomoże;D