Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Nie działająca strnoka na FTP
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Login
Witam!
Zrobiłem swój skrpt i testowałem go przy pomocy Apache na swoim komputerze i działało wszystko dobrze. I gdy załadowałem moją stronkę naserwe FTP (który obsługuje php) okazało się że stronka nie działa jak należy, nie działają wogóle skrypty tj. dodawanie newsów I wogóle jakieś dziwne napisy mi się pojawiły np. "style="font-size: 0; letter-spacing: -8" ?>" w nie których miejscach
Bardzo proszę o pomoc
Coyote
pokaz skrypt ....
Login
jest tak tu jest do tego link Mój Skrypt i login jest "admin", a hasło "pass" A jeśli chciałbyś całe te skrypty to mogę je wysłac na e-maila
I na tej sronie głównej jak pisze Witaj (i tu powinno pisać Administrator)
i w Statystykach powinna się wyświetlić lista użytkowników i jeszcze dużo rzeczy nie działa
hwao
  1. <input name="Adduser" size="1" readonly="readonly" value="&lt;? include (" lol.php="" )="" ?="" type="text">" style="font-size: 0; letter-spacing: -8" ?&gt;&nbsp;
  2. <input value="Dodaj Użytkownika" name="B1" style="border: 3px solid rgb(112, 171, 232); background-color: rgb(152, 202, 252);" type="submit"></p>

Dziwne dziwne, wyglada to mi na zle napisany kod poprostu...

Uzywales $_GET $_POST itp? pewnie problem z konfiguracja php.ini
Login
Aha już wiem co źle robiłem smile.gif
tylko nie jakiej funkcji użyć do odczytywania cookies. Bo mam dwa wybory przy pomocy
  1. <? echo $HTTP_COOKIE_VARS[&#092;"Login\"]; ?>
czy normalnie użyć
  1. <?php
  2. echo $Login
  3. ?>
hwao
oba sa zle smile.gif
uzywa sie
  1. <?php
  2. $_COOKIE['Login'];
  3. ?>
Login
to dlaczego działa
dr_bonzo
Bo masz register_globals = on, i uzywasz starych metod odwolywania sie do zmiennych (ktore sa jeszcze obslugiwane).
Login
a macie jakąś prostą funkcję żeby wyświetliło mi datę, mam jakąś ale nie działa w pewnych miejscach
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.