Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: PHP i katalog cgi-bin
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
radziej
Witam
Na windzie XP mam posadzonego Apache 2 + php 4 + mysql. Chciałbym umieszczać skrypty php w katalogu cgi-bin. I tu jest problem - jak to zrobię to zamiast wyniku działania skryptu pojawia sie komunikat związany z bezpieczeństwem. Coś popitoliłem w konfiguracji php lub Apache blink.gif ? Jak sobie z tym poradzić i zmusić serwer aby wykonywał skrypty php umieszczone w katalogu cgi-bin ?
Guest
Zakładając, że Apache jest zainstalowany C:/Apache:
Kod
C:/Apache/htdocs/

Tam utwórz folder "cgi-bin" i w nim umieszczaj skrypty - jeśli konfigurację masz OK na pewno zadziała!
radziej
Apache jest zainstalowany w C:\Program Files\Apache Group\Apache2\ i tu jest katalog cgi-bin (tzn w podkatalogu Apache2.
Utworzyłem katalog cgi-bin w katalogu htdocs i nic sadsmiley02.gif - skrypty nie wykonują się - na ekranie jest komunikat taki jak w przypadku kiedy próbuje się otworzyć stronę, której nie ma.

Pomocy exclamation.gif! Napisałem 4 skrypty, które muszę ukryć w katalogu cgi-bin żeby nie można było ich przeglądać, skopiować itp. a które maja się normalnie wykonywać.
Kiedy skrypty są w katalogu htdocs razem z innymi plikami strony www wszystko działa.

Co jest nie tak ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.