Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Dogtags.tk
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
Fallout
Witam

chciałbym poznać wasze opinie dotyczące strony

Strona Dogtags

W skrócie napisze co udało mi się zrobić:

- strona oparta na PHP4 i Mysql
- system newsów (dodawanie/usuwanie/zmiana/wyswietlanie nast/naj/poprz)
- system wyników (dodawanie/usuwanie/zmiana/przegladnie wg kolumn)
- panel admina (autryzacja przez baze)
- emtikonki i bbcode
- naprawde ta strona jest dynamiczna biggrin.gif

btw. jedyna rzecz nie napisana przezemnie to wyświetlanie statusu serwera, tj. kod łączący się z nim smile.gif

Dodam, ze uzytkownicy Opery moga miec problemy z wyswietlanie menu wwe flashu ze wzgeldu ze opera nie obsluguje transparentnosci flash`a, uzytkonicy IE natomiast moga pozegnac sie z <hr> z obrazkiem ze wzlgedu na to ze Microsoft ma CSS w pupie...

pozdro
matid
Cytat(Fallout @ 2005-04-21 10:40:03)
Dodam, ze uzytkownicy Opery moga miec problemy z wyswietlanie menu wwe flashu ze wzgeldu ze opera nie obsluguje transparentnosci flash`a,

To samo jest w Firefoksie. Polecam to zmienić, bo wygląda tragicznie.
kszychu
Cytat(matid @ 2005-04-21 12:51:49)
To samo jest w Firefoksie. Polecam to zmienić, bo wygląda tragicznie.

U mnie w FF (1.0.3) wygląda ładnie.
revyag
U mnie strona wygląda tak samo pod id i firefoxem.
A jeśli chodzi o ocene, stronka całkiem fajna, ten brudny brązowy kolor jest fajnie dobrany.
sobstel
to menu lepiej zrob w html+css to nie bedzie problemu. nie ma w nim zadnych wodotryskow to uzycie flasha raczej nieuzasadnione.
sztosz
Wizualnie strona prezentuje sie świetnie smile.gif
strife
Witam,

Kolorystycznie bez zastrzeżeń, gdyby nie to menu z flasha po lewej było by swietnie. winksmiley.jpg

Pozdrawiam!
jono
http://fallnet.sytes.net/dogtags/index.php?strona=recruits

wysypuje się menu po lewej (przynajmniej pod IE...)
Fallout
Witam,

Dzięki za odpowiedzi smile.gif

1) Menu Flash...

Co do jego tła pod Opera, to podobno od wersji 8 nie będzie problemu..
A z flasha musze korzystać bo czcionka jest nie standardowa i tylko chyba ludzie z klanu mają ją smile.gif Chyba ze znacie jakies rozwiazanie tego problemu?

2) Co do wygladu strony pod roznymi przegladarkami to chyba Firefox nie ma zadnych problemow.. ta strona recruits to zaskoczenie ale dlatego ze zapomnialem wrzucic ograniczenie tej tresci do tabeli smile.gif choc dziwne ze pod FF nie bylo problemow..

3) Nie wiem czemu ale IE nie obsluguje transparentnosci Gifa? Po Opera i FF ladnie to wyglada ale IE ma jakiesc niebieskawe tlo :/

Dzieki za oceny i wytykanie bledow.. kiedys to navet validator lubil ta strone ale jak wszedl flash to przestal lubic smile.gif

btw. znacie jakis kurs php objektowego dla php4?

pozdrawiam
Mori
Cytat(Fallout @ 2005-04-23 14:17:48)
1) Menu Flash...

Co do jego tła pod Opera, to podobno od wersji 8 nie będzie problemu..
A z flasha musze korzystać bo czcionka jest nie standardowa i tylko chyba ludzie z klanu mają ją smile.gif Chyba ze znacie jakies rozwiazanie tego problemu?

Po prostu wrzuć to jako grafikę i po sprawie...
kowal1122
stronka według mnie bardzo dobra. biggrin.gif
nospor
A ja jak otwieram stronkę to odrazu rzuca się byk w oczy: Witaj Goœciu!
Jak widać zamiast ś jest kwadracik
Mori
Cytat(nospor @ 2005-05-04 17:08:58)
A ja jak otwieram stronkę to odrazu rzuca się byk w oczy: Witaj Go�ciu!
Jak widać zamiast ś jest kwadracik

Fakt, kodowanie jest CP Windows 1250, czyli też do zmiany :]
matid
Tak się menu prezentuje u mnie: http://matid.emmatrade.pl/files/dogtags.png
Fallout
Co do Kodowania to wiem wiem, po prostu nie mialem czasu to pozmieniac ale to jest szczegol do zmiany na koncu narazie robie komentarze do newsow i terminarz smile.gif

btw. pod moja wersja 1.03 firefoxa (Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.7) Gecko/20050414 Firefox/1.0.3) wszystko wyglada dobrze... dziwne...

EDIT: Kodowanie poprawione, dodane komentarze, sesje na bazie no i niedlugo rejestracja userow ruszy smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.