Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: dzień wczorajszy
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
senor_d
W liczniku odwiedzin mam pozycje w których podane mam ile osób weszło na stronę, w ciągu ilu dni no i ile było średnio na dzień. Zrobiłem jeszcze ile osób weszło dzisiejszego dnia przez porównanie dzisiejszej daty z tą wprowadzoną do bazy przy wejsciu na stronkę. Chciałbym jeszcze zrobić poprzedniego dnia i tu mam problem. Jak uzyskać poprawną datę do porównania?? Wyjście typu odjęcia 1dnia jest bez sensu bo przy zmianie miesiąca bedzie kiszka.
Pigula
zalezy jak zapisujesz to do pliku/bazy. jezeli zapisujesz do pliku jako kolejne linijki to jest to linijka wczesniejsza a jak do bazy to rekord wczesniejszy wydaje mi sie ze to jest najprostsze rozwiazanie
bełdzio
zawsze możesz sprawdzać czy miesiąc się niezmienił przecież winksmiley.jpg
vala
albo codziennie tworzyc nowa tabela i tam pakowac:)
senor_d
Z poprzednim rekordem to nie wyjdzie bo przeciez jeśli w ciągu dnia jest kilka odwiedzin to przedostatni rekord jest dzisiejszy. Nowa tabela też nie przejdzie bo troche tych tabel by sie zrobilo. Ale to sprawdzanie czy miesiac sie nie zmienil to bedzie chyba dobre. Dzieki bełdzio za pomysl biggrin.gif
Pigula
to ja nie rozumiem jeden dzien zapisujesz chyba w jednym rekordzie? napisz jak wyglada baza/plik do przechowywania informacji to moze sie lepiej dogadamy smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.