Mój problem tyczy sie tylko tych filmow ktore sa obslugiwane przez DivXy i Xvidy - wszystkie inne formaty chodz bardzo dobrze a te zawsze zazynaja...
Mam vante tnt2 16 mb, 288 mb ram, Celeron 450 i albo te filmy zazynaja albo spoznia sie glos - praktycznie nawet na sile nie da sie ogladac...
Testowalem setki kodekow i jedynie starsze filmy jeszcze te ktore chodza na divx 3-4 chodza w miare przyzwoicie natomiast te ktore wymagaja juz divx 5.x czy jakiekolwiek Xvidy - zazynaja..... na mplayerze na linuxie -jest troche lepiej - ale rowniez sie spoznia glos, na windowsie mplayer nie chce sie uruchomic (ten pod wina)..
Wiem, ze ludziom na gorszym sprzecie duzo lepiej te filmy chodza u mnie zawsze tak mulą.
Moze ktos z was jeszcze cos mi doradzi.. moze to wina moich sterownikow do karty grficznej? Inatsaluje jakies standardowe nvidii - 30.82_win9x - najstarsze jakie mam, choc moze lepsze by byly standardowe dla Vanty - ale niestety nie moge ich odszukac w necie,a plyta gdzies przepadla... A i tak nie mam pewnosci czy to ich wina.