Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: wylogowanie
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
blizniak
Mam cos takiego
  1. <?php
  2.  
  3.  
  4. if($_SESSION[zalogowany_user]!=NULL)
  5. { 
  6.  echo &#092;"<a href=index.php?log=wylogowanie>( Wyloguj )</a>\";
  7.  $log = $_GET[&#092;"log\"];
  8. if ($log === &#092;"wylogowanie\")
  9.  {
  10. unset($_SESSION[zalogowany_user]);
  11.  
  12.  }
  13.  
  14. }
  15.  
  16.  
  17.  
  18. ?>

chodzi o to ze jak nacisne na wyloguj to $_SESSION[zalogowany_user] jest puste ale nadal widac na stronie ( Wyloguj ) dopiero jak nacisne drugi raz ten przycisk to dopiero wtedy znika wydaje mi sie ze cos z tym
if($_SESSION[zalogowany_user]!=NULL)
jest nie tak jest ale nie wiem jak to poprawic
smentek
Przedtawiles tak malo kodu ze nie sposob z niego (samego) wywnioskowac problemu ale...
musisz pamietac ze php to jezyk SKRYPTOWY. A co sie z tym wiaze? strona przerabia caly kod zapisany w pliku (z regoly) a jak skonczy to czeka na odpalenie nastepnego (pliku).

Jezeli przy wylogowywaniu odwolujesz sie do tej samej strony z ktorej masz link "wylogoj" to kod odpowiedzialny za wyswietlenie linku wyloguj jest wykonywany TYLKO JEDEN RAZ i dzieje sie to jeszcze w czasie gdy zmienna $_SESSION[] zawiera identyfikatro usera.

Inaczej mowiac:

jezeli strona wyglada tak ze podejmuje kolejno dzialania:

1. fragment strony pokazuje link wyloguj oraz odnosi sie do kodu ktory wylogowuje

2. fragment strony wylogowuje (niszczy odpowiednia zmienna $_SESSION[] ) i konczy dzialanie skryptu

To efekt bedzie taki ze majac wyczyszczona zmienna $_SESSION[] jednoczesnie bedziesz mial dalej wyswietlany link wyloguj.

No jasniej chyba sie nieda... smile.gif
blizniak
dzieki za wyjasnienie bo dzieki nie mu podsunoles mi pomysl zeby po unset zrobic
header ("Location:xxxxx");
i teraz juz wszystko ok jest winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.