Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Loader (java czy php)
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
stefan_precz
Mam formularz przez który użytkownik będzie mógł wysyłać na serwer pliki spakowane rar lub zip no i te pliki będą dość duże np. 50 MB i chcę zrobić tylko jeszcze nie wiem jak loader, który po kliknięciu wyślij odbiera plik sprawdza rozmiar wyświetla rozmiar i wyświetla ile już zostało przesłane, wielkość pliku można sprawdzić w php tylko nie mam pojęcia jak zrealizować to żeby pokazywało ile już wysłano i wyświetlało to, zastanawiałem się nad javą ale nie wiem. aarambo.gif
johnson
To może Ci pomóc:
http://forum.php.pl/index.php?act=UserCP&CODE=00

A tak poza tym to 50 MB przez stronę www... słabo to widzę...
stefan_precz
link który mi dałeś to link do profilu

a jak inaczej zrealizować wysyłanie przez forumularz plików większych do np. 100 MB
dag
napisz klienta FTP
trucksweb
lepiej utworz dodatky serwer ftp. jeden zawsze jest aktywny przez firme hostingujaca a dodatkowe- np. dla anonimowych uzytkownikow sam musisz stworzyc np. w cpanelu jesli takim dysponujesz. to powinno byc najlepsze rozwizanie winksmiley.jpg
ActivePlayer
hmmm... a ajax ? (to jest pytanie)
stefan_precz
no mogę załozyć konto anonimowe, ale wtedy mozna robić tam upload przez formularz?
trucksweb
mozna, pliki beda zapisywane na tym koncie ftp. Dokladnie jak to zrobic radze zapytac admina serwera, obejdzie sie bez dlubania w kodzie-moze maja gotowca jakiegos rolleyes.gif
stefan_precz
  1. <?php
  2.  
  3. //tutaj połączenie
  4.  
  5. $conn_id = ftp_connect($ftp_server);
  6.  
  7.  
  8. $login_result = ftp_login($conn_id, $ftp_user_name, $ftp_user_pass);
  9.  
  10.  
  11. if ((!$conn_id) || (!$login_result)) {
  12.  echo &#092;"Połączenie FTP się nie powiodło!\";
  13.  echo &#092;"Próbowano połączyć się do $ftp_server jako użytkownik\"
  14.  . $ftp_user_name;
  15.  exit;
  16.  } else {
  17.  echo &#092;"Połączony z $ftp_server jako użytkownik $ftp_user_name\";
  18.  }
  19.  
  20.  
  21. $upload = ftp_put($conn_id, $plikuzytkownika, $plikuzytkownika, FTP_BINARY);
  22.  
  23.  
  24. if (!$upload) {
  25.  echo &#092;"Wstawienie pliku przez FTP się nie powiodło!\";
  26.  } else {
  27.  echo &#092;"Przesłano $plikuzytkownika na $ftp_server jako $plik_docelowy\";
  28.  }
  29.  
  30.  
  31. ftp_close($conn_id);
  32. ?>

No i podaje plik przez formularz zwraca komunikat ze plik wysłany, wysyłam plik 123.jpg łącze się z serwerem patrze co na serwerze a tam plik
Cytat
C:\DOCUME~1\SHAMIL~1\USTAWI~1\Temp\phpB4.tmp

coś jest w tym
  1. <?php
  2. ftp_put($conn_id, $plikuzytkownika, $plikuzytkownika, FTP_BINARY);
  3. ?>
w manualu jest coś takiego jak
  1. <?php
  2. $upload = ftp_put($conn_id, $plik_docelowy, $plik_zrodlowy, FTP_BINARY); 
  3. ?>
no i plikiem źródłowym jest plik z formularza a ten plik docelowy ?
dr_bonzo
Skrypt odbierajacy plik bedzie mogl cokolwiek zaczac wyswietlac gdy JUZ ODBIERZE ten plik.
stefan_precz
no ale plik jest przekazywany przez formularz

Kod
<form enctype="multipart/form-data" action="zamowienie.php" method="post">
  Załaduj ten plik:<input name="plikuzytkownika" type="file" size="20">
  <input type="submit" value="Wyślij">
</form>

i przenoszony w zmiennej $plikuzytkownika
dr_bonzo
Strona (+skrypt php) bedzie mogla byc wyswietlona po otrzymaniu zadania POST. W zadaniu zostaje wyslany caly plik. Zadanie zostanie wyslane gdy zostanie wyslany caly plik (+inne dane). Czyli: dopoki plik nie zostanie uploadowany nie uruchomi sie skrypt php -> plik nie zostanie wrzucony do $plikuzytkownika ($_FILES[ 'plikuzytkownika' ] ), nie pobierzesz jego wielkosci, itd.
stefan_precz
ok udało się smile.gif teraz mam pytanie jak zrobić ten loader aby pokazywało stopień przesyłu, no i dość dziwne jest to że nie przechodza pliki większe niż 1 MB, czy to zalezy moze od ustawien serwera?
dr_bonzo
Cytat
zalezy moze od ustawien serwera?

TAK

Co udalo ci sie juz zrobic?
stefan_precz
udało mi się zrobić to ze pliki przyjmuje w normalnej postaci, tylko własnie jest teraz problem taki ze nie przyjmuje plików większych niz 1 MB
Zajec
A wysyłanie pliku nie podchodzi przypadkiem pod przekroczenie dozwolonego czasu wykonywania skryptu? Może spróbuj go zwiększyć trochę. Chyba że to fakycznie jest tak, że 0,99mb działą, a 1,01 już nie ;-)
stefan_precz
w kodzie nie mam nic na temat definiowania czasu przesyłu poza tym jak przesyłam plik 1 MB to trwa to chwile a jak daje plik 2 MB to od razu dostaje info ze pliku nie da się przesłać
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.