Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jak to zrobić
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
donpablo
Orientuje się ktoś może jak pokazać program telewizyjny np. z Polsatu na stronie www w czasie rzeczywistym?questionmark.gifquestionmark.gif
tiraeth
W czasie rzeczywistym? Można połączyć php (wyświetlanie) z JavaScriptem (wyróżnianie aktualnego programu)...
donpablo
to się akurat domyślam że bez JS niewiele możnaby tu zrobić, ale jak mniejwięcej się za to zabrać...W mojej okolicy są problemy z odbiorem TV przez antene i zapytano mnie czy to da się zrobic. Odpowiedziałem że teoretycznie tak, ale w praktyce to nie wiem jak się za to zabrać. Mógłby ktoś coś podpowiedzieć?
crash
Czy Tobie chodzi o program danej stacji (spis programów) czy oglądanie danego programu przez net? Bo jeśli to drugie to trafiłeś w bardzo zły dział...

No bez wątpliwości zły dział: php -> Hydepark...
Chewolf
Cytat(crashu @ 2005-07-16 10:55:27)
Bo jeśli to drugie to trafiłeś w bardzo zły dział...

@crashu... o to drugie :-) @donpablo - chyba latwiej ci bedzie postawic jakas stacje przekaznikowa ... bo potrzebny jest dosyc szybki net... i wcale nie bedzie to dobrej jakosci. ewentualnie mozesz nagrywac programy i je udostepniac :-)
_Mateo
@donpablo - to chyba troche nielegalne, nie uwazasz? a pozatym jest tyle ciekawych stacji telewizyjnych i to internetowych... np. Rasija TV - serwer przesyła dane w czasie rzeczywistym z kamery. Jest tylko jeden problem - z maszyny typu IBM PC-XT znajdującej się w samym środku Syberii przesył danych trochę trwa, ale rozdzielczosc 96x64 wydaje sie byc optymalna...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.