Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: index.php?id=....
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Adamdo
Nie wiem czy to było, i nie szukałem, bo nie wiem co wpisać do wyszukiwarki. ma taki o to skrypt:
  1. <?
  2. $id = $_GET[id];
  3. $pusto = "";
  4. if($id != $pusto)
  5. {
  6. $id .= ".html";
  7. require($id);
  8.  }
  9. elseif($id == $pusto)
  10. {
  11.  
  12. require("index.html");
  13.  }
  14. else{ echo "coś się zwaliło"; }
  15. ?>
  16. ?>

i przy niektórych wartoścach dla $id działa, a dla niektórych nie, jak to jest??
Sabistik
tzn dla jakich Ci nie dziala questionmark.gif
Adamdo
nie działa dla my, gra; a działa dla fotki,forum,zasdy (wnoskując dla krótszych niż 4 znaki, więc proste rozwi.ązanie, zrobić je dłuższe od 4 znaków biggrin.gif)
strife
Czemu definiujesz $pusto skoro jest do tego w php empty" title="Zobacz w manualu php" target="_manual. Wyglądało by to wtedy:
  1. <?php
  2.  
  3. if( ! empty ( $id ) )
  4.  {
  5.  
  6. $id .= ".html";
  7. require($id);
  8.  
  9.  }
  10.  
  11. ?>

Analogicznie do pozostałych. Nie wiem czemu masz błędy w tym skrypcie, popraw to i napisz więcej.
Adamdo
efekt ten sam, ale dalej nie działa
co do błędu, to chodzi o to że mam sobie strnę główną itp. i linki mają index.php?id=dzial . i gdy zamiast dzial jest np my to nie działa, ale jak jest dłuższe np fotki, to dziala

EDIT: znalazłem błąd, problem rozwiązany (nie wynikało to z tego skryptu, lecz moje go niedopatrzenia w linkach)
ens0re
Kod
<?
$id = $_GET['id'];
if ( !isset ( $id ) ) include ( "id/news.txt" );
else if ( is_file ( 'id/'.$id.'.txt' ) )  include ( 'id/'.$id.'.txt' );
else if ( is_file ( 'id/'.$id.'.php' ) )  include ( 'id/'.$id.'.php' );
else echo ( 'Przepraszamy...Strona Nie Istnieje!!!' );
?>

Daj cos takiego tylko podmien sobie co tam chcesz...index.php?id=link... <= takie linki
Adamdo
po pierwsze, jak pisze powyżej, problem rozwiązany. po drugie, mój skrypt jest dobry.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.