Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Upload wielu plików
Forum PHP.pl > Forum > PHP
tara
Witam,

wiem że kiedyś był taki temat na forum, ale go nie moge znaleć(dziwna ta wyszukiwarka)

Chciałbym żeby otwarło się okno i shiftem zaznaczać pliki które chcemymasowo wrzucić. Ma ktoś jakieś propozycje ?
dtb
nie da się (przynajmniej w windowsie) a to dlatego dla dialog (te okienko w wyborem pliku) może wybrać tylko 1 plik. nic tu nie poradzisz
FiDO
Akurat nie chodzi tutaj o okienko dialogowe.. bo ono moze bez problemu wybrac kilka plikow (tylko nie kazdy program z tej funkcji korzysta, ale mozna to zobaczyc chocby w winampie przy dodawaniu plikow na playliste). Jesli chcesz wrzucic kilka plikow to musisz niestety zrobic kilka pol do uploadu.
devint
Hej

Kontynuuje w tym temacie bo to jakby ciaglosc:

A czy nie mozna tego zrobic (zaznaczanie shiftem kilku plikow) za pomoca asp lub jsp lub jeszcze innego jezyka. Czy daloby sie to (zaznaczanie shiftem) przeforsowac czy po prostu zupelnie nie tedy droga i takie rzeczy nie sa mozliwe w zadnym z jezykow skryptowych ?

Po prostu czasem mam dosc klikania jak uploaduje pliki bleeeeeeee

dzieki za sprostowania i wskazowki
NoiseMc
Technologia użyta do budowy aplikacji www czy to jest php czy Java czy Asp nie ma tu nic do rzeczy. Chodzi o to, że przeglądarki i sam HTML jest tak zaprojektowany, że do jednego pola formularza możesz wrzucić tylko jeden plik, oczywiście pól formularza możesz mieć wiele ale i tak do każdego z tych pól musisz wrzucać pliki osobno.
NuLL
Zrobic to sie da - mozna to w Javia zrobic prostu piszac applet do uploadu ale chyba nie tedy droga.
Hacker
Kurde, Null ja chciałem to powiedzieć że w Javie się da mad.gif biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.