Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jak przeslac uchwyt do pliku POST'em:) lub w sesji
Forum PHP.pl > Forum > PHP
pw_ch
Mam problem a na forum Ciezko mi znalezc odpowiedz. WYglada on tak. Otwieram socketa na stałe np @$fp = pfsockopen("localhost", 3000, $errno, $errstr,3); na jednej podstronie i chciałbym wyslac zmienna $fp metoda POST lub wpisac do Zmiennych sesji aby miec do niej dostep na innej stronie gdzie bym dopiero zamnął socketa. Prosze o pomoc jak to zrobic. Zwykle wpisanie zmiennej do zmiennych sesji nic nie daje. probowalem tez &$fp i tez nie szlo nio i tez fclose((resource)$fp). Dziekuje za pomoc
dr_bonzo
Nie da sie.
http://pl.php.net/manual/en/function.serialize.php :
Cytat
serialize() handles all types, except the resource-type.

A poza tym 'resource' sa zamykane automatycznie po zakonczeniu skryptu.
FiDO
Nie widze sensu takiego dzialania.. napisz co chcesz osiagnac w ten sposob, a pewnie znajdzie sie logiczniejsze rozwiazanie.
pw_ch
Piszemy z kolegami projekt. Ja robie stronke www na stale laczaca sie socketem na czas zalogowania usera z serverem. I chce poprostu przeslac do stronki np logout.php uchwyt socketa aby wylogowac usera i zamknac polaczenie socketowe. TO dosc zawiala aplikacja server ma baze danych userów i on wysyla komunikaty w odpowiedzi na zapytania o logowanie ustawienie i zdjecia z kamer na zywo.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.