podam kod wszystkich plikow imho potrzebnych do rozwiazania problemu..
user.php [ tutaj jest w zasadzie tylko "menu" ]
<?php { { echo '<a href="index.php?strona=user&akcja=zaloguj">Zaloguj się</a><br /> <a href="index.php?strona=user&akcja=zarejestruj">Zarejestruj się</a>'; } else { { echo '<a href="index.php?strona=user&akcja=wyloguj">wyloguj się</a><br /> <a href="index.php?strona=user&op=profil">Zmień informacje o sobie</a><br /> <a href="">Przejdź do swojej galeri</a><br />'; } elseif($_GET['op']=='profil') { include 'modules/users/profile.php'; } elseif($_GET['op']=='galeria') { include 'modules/users/gallery.php'; } } } elseif($_GET['akcja']=='zaloguj') { include 'modules/users/login.php'; } elseif($_GET['akcja']=='zarejestruj') { include 'modules/users/register.php'; } elseif($_GET['akcja']=='wyloguj') { } ?>
profile.php:
<?php { $query = 'SELECT * FROM `users` WHERE nick = '.$_SESSION['login'].''; //no i wlasnie tutaj jest ten blad, skrypt zeby wyswietlic dane potrzebuje w warun
ku //where nick usera wiec sprawdza czy istnieje sesja // if(!session_is_registered('login')) //w tym sek, ze session login to login, login nie zawiera zadnych danych (chyba),
//a, zeby zmienic dane warunku where musze miec okrelsony login (nick) //probowalem robic to w ten sposob, ze w pliku login.php zmienialem //session_register('login') na session_register(''.$_POST['login'].''), ale z kolei wtedy //nie wiem jak sprawdzic czy sesja istnieje, skoro ma zawsze inna wartasc, znaczy //wartosc $_POST['login'], cztli prowadzona przez formularz. mam nadzieje, ze ktoś //to zrozumial i mi pomoze...kazda podpowiedz //wchodzi w gre, bylbym bardzo //wdzieczny gdyby ktos naprowadzil mnie na trop, jak //to wszystko musze zrobic //zeby działalo tak jak powinno... if($result) { { echo '<form action="index.php?strona=user&op=profil&dane=zmien" method="post"> Nick*: <input type="text" name="nick" /><br /><br /> Haslo*: <input type="password" name="haslo" /><br /><br /> Powtórz hasło*: <input type="password" name="haslo2" /><br /><br /> Adres @: <input type="Text" name="mail" /><br /><br /> Twój tytuł (Będzie wyświetlany pod nickiem): <input type="text" name="tytul" /><br /><br /> Miejscowość: <input type="text" name="skad" /><br /><br /> Numer GG*: <input type="text" name="gg" /><br /><br/> TlenID: <input type="text" name="tlen" /><br /><br /> Strona WWW: <input type="text" name="www" value="http://www" /><br /><br /> Avatar: <input type="text" name="av" value="http://www" /><br /><br /> Zainteresowania:<br /> <textarea name="zainteresowania" rows="5" cols="50"></textarea><br /><br /> Coś o sobie:<br /> <textarea name="about" rows="5" cols="50"></textarea><br /><br /> Twój poziom graficzny:<br /> <select name="poziom"> <option value="początkujący">Dopiero Zaczynam</option> <option value="średni">Już coś potrafie</option> <option value="zaawansowawny">Jestem zaawansowany</option> </select> <br /><br /> <input type="submit" value="Zarejestruj się" /> </form>'; } } } elseif($_GET['dane']=='zmien') { //tutaj jeszcze nie skonczony kod, ale do jest bajka } ?>
login.php:
<?php { { echo '<form action="index.php?strona=user&akcja=zaloguj&login=ok" method="post"> <input type="text" name="nick" /><br /><br /> <input type="password" name="haslo" /><br /><br /> <input type="submit" value="Zaloguj się" /> </form>'; } else { } } $query = "SELECT * FROM `users` WHERE nick ='".$_POST['nick']."'"; if($result) { { { } } } else { } ?>