Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: formularz+załączniki
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Fo
witam, niestety ale "szukaj" mi nie pomoglo.... a teraz o co mi biega...
otoz robie formularz zgloszeniowy do ktorego musze zalaczyc mozliwosc dodania 5 zdjec...
i zrobilem to w ten sposob ze na glownej stronie na ktorej jest formularz umiescilem :
[xml:1:3139ce8691]<input type="button" onclick="java script:displayWindow('zdjecia.php',300,200)" value="dodaj zdjecia" title="Max 5 zdjęć" name="zdjecia[]">[/xml:1:3139ce8691]
a w oknienku ktore sie otworzy chcialbym aby po wybraniu max 5 zdjec mozna bylo "jakos to zapisac" zeby formularz kiedy juz mial by wyslac mejla z zalaczonymi max 5 zdjeciami wiedzial ze ma je wyslac... nio moze prosciej : tak jak jest np. na wp.pl w poczcie gdy wybiera sie zalaczniki i klika sie zapisz to sie zalaczy tyle ile sie wybralo do zalaczenia....
wiem ze mozna z tego ROTFL 'owac do bolu ale nie pamietam jak to sie robilo.... moge liczyc na jakies wskazowki / ew.pomoc ? :oops: sad.gif
Fo
no ok widze ze nie ma zainteresowania... to moze ktos jest wstanie udzielic mi odpowiedzi na ponizsze pytanie :
czy da sie zrobic tak aby mozna bylo zalaczyc jedynie pliki w formacie jpg i gif ? wykorzystujac do tego <input type="file"> ?
Puciek
Mozna najwyżej zablokować umieszczenie na serwerze innych plików niż ***. Ale tutaj to odsyłam do manuala
Nalfein][WR
[xml:1:082afd3515]<input type="file" name="pliczek" accept="image/gif, image/jpeg" />[/xml:1:082afd3515]

Teoretycznie powinno działać, choć nigdy nie sprawdzałem - zawsze kontrolowałem typ po stronie serwera - niektóre przeglądarki mogą nie obsługiwać tego atrybutu. Jakby coś to spróbuj oddzielić typy średnikiem, pominąć spację lub zostawić pojedynczy typ.
Teodor
Zawsze mozesz najpierw zapisac na serwer a potem wyslac.
A w takim przypadku latwo okreslic co moze zostac zalaczone.

Pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.