Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [layout] narciarska.net
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
stoprocent
Rzuce tu do oceny strone moejej sieci nie ejst to szczyt marzen ale robie to charytatywnie;) tu jest link http://stoprocent.info/nar/ .
Strona nie ma byc przeladowana trescia i ta funkcje chyba spelnia jeszcze kilka elementow graficznych dodam , ale chcialbym poznac miej wiecej opinie.
kowal1122
może być ale nie podoba mi się logowanie, chodzi o to ple takie jakieś zlewające się z resztą i menu u góry jest za duże...
Zajec
Jak zwykle, ja ze swojej dziedziny.

Bardzo mi miło widzieć stronę napisaną w prawdziwym XHTML. Oparcie o elementy blokowe, z dość odpowiednim ich użyciem.

Co bym zmienił:

Po pierwsze zamiast udawania marginesu poprzez
  1. <div class="mainContainer_backg_top"></div>
Lepiej byłoby:
1) Użyć samego <body> (czyli usunąć style)
2) Dodać body { margin: 19px 0 0 0; }
3) Dodać html { background-image:url(tlo.png); }
Całe
Kod
.mainContainer_backg_top{

position: relative;
    left: 50%;
    width: 708px;
    margin-left: -354px;
    margin-top:0px;
    height:19px;
    background-image:url(cien_gora.png);
    background-repeat: no-repeat;

}
możesz już potem wywalić.

Porad mam jeszcze trochę, jeśli Cię to zainteresuje i dokonasz modyfikacji, z chęcią podeślę resztę pomysłów.
revyag
Uwagi:
- ładne menu, oczywiście dodasz jakiś efekt ? np. zmiana odcienia koloru itema po najechaniu myszą, ciekawie będzie to wyglądać
- lewą belkę przesunąłbym bardziej w prawo, żeby zaczynała się mniej więcej od tego miejsca gdzie litera "N" loga powyżej
- główną część można rozszerzyć żeby kończyła sie tak jak menu
- nie wiem czemu dajesz styl dla head ? to jakiś hack ? bo pierwszy raz takie coś widzę
stoprocent
@kowal1122: Poweim to tak, przyjal sie jakis dziwny standart u wielu osob ze strona powinna wygladac tak samo tzn jakis top (zdjecie) menu u gury lub z lewej strony w formie linkow malych buttonow itp. Jak bym chcial tworzyc takie layouty to bym sobie tylko kolory zmienial i zdjecie u gory i bym mial codziennie inny lay. Menu jest duzo bo takie z zalozenia mialo byc nie chce tam dawac zadnych zdjec a potrzebny jest element kontrastowy ozywiajacy tak zeby strona nie odstraszala. Jesli chodzi o logowanie to jasny kolor tez wybralem specialni gdzyz te drobne cienie maja podkreslic polozenie pol logowania.

@Zajec: wiem ze jest tam wiele niedociagniec jesli chodzi o xhtml poniewaz nie jestem css masterem, dziekuje ci bardzo za rady napewno z nich skorzystam.

@revyag: menu sie minimalnie jeszce zmieni poniewaz aby bardziej obrazowo pokazac do czego sluzy dany linka mam zamiar dodac nad napisami takie dosc duze zarysy np na poczcie koperty na userach zarys ludkow etc. I jakis efekt takze sie pojawi.
Co to tych belek to tez musze pokombinowac pozniewaz tam mi kilak rzeczy nie gralo jak przesuwalem elementy. Postaram sie cos zmienic tak zeby lepij sie to zgrywalo.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.