Cytat
Tabele stworzono do prezentacji danych i układów o strukturze tabelarycznej, a divy do układania bloków.
Bo tak to równie dobrze można uznać za dobrze napisaną stronę, coś co jest oparte na elementach <pre> i odpowiednimi stylami. Czyż nie?
chyba wszyscy wiedza do czego sluza tabele, a do czego divy, ale porownanie tabel do pre nie jest najlepsze
Jezeli calosc bedzie oparte na pre ze stylami, to nie bedzie to najlepszym wyjsciem, ale to nie zaprzecza temu, ze moze to byc zgodne z xhtml'em, wiec wtedy tez mozna by ta strone podpisac jako "valid"
Cytat
5KB * 1000 userów dziennie * 5 stron każdy, to jakieś 25000KB czyli 25 MB. W perspektywie roku to jakieś 9 GB. No ale jeśli Cię stać to ok
5kb - tyle zajmuje sam kod html tabelek i obrazkow pozycjonujacych (zmierzylem), ciekawe ile by zajmowal, gdyby to przerobic na divy, pewnie powyzej 3kb, wiec zysk bylby ok 2kb na 70 kb
Cytat
To może warto zrobić też polską wersję językową?
byc moze to dobry pomysl, chociaz tresci artykulow pewnie i tak by nie byly przetlumaczone na polski, a moze autor sobie pomyslal, ze elementy menu i najwazniejsze teksty na stronie i tak sa elementarne, wiec nie ma sensu ich tlumaczyc, bo wszyscy je rozumieja

zaznaczam, ze ja tez bym wolal gdyby kod byl pociety do DIV'ow, wszyscy, takze ja znam korzysci z ich stosowania, jednakze nie mam takich zdolnosci, by sam to zrobic (pociac grafike), a dostalem tabelkowy i na takim musialem pracowac.
Nie chodzi mi o bronienie tabelek, tylko o to, ze strony na nich budowane sa takze poprawnymi stronami xhtml, a nie jak niektorzy twierdza, ze nie.
Moze wrocimy jednak do tematu i uslysze jakies oceny, chociaz watpie