Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Formularz do skryptu
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
e.Bobi
Witam!
Wiem, że moje pytanie jest trywialne ale czy mógłby mi ktoś podpowiedzieć jak napisać formularz do wysyłania pliku na serwer do tego skryptu?
  1. <?php
  2. function do_upload()
  3. {
  4. $path = $sciez;
  5. for ($n = 1; ($tmp = $_FILES['img' . $n]['tmp_name']); $n++) {
  6. $name = $_FILES['img' . $n]['name'];
  7. if (is_uploaded_file($tmp)) {
  8. if (!move_uploaded_file($tmp, $path ."/" .$name)) {
  9. echo "Blad przy move_upload_file()!";
  10. }
  11. }
  12. else {
  13. echo "Blad przy is_uploaded_file()!";
  14. }
  15. }
  16. return 1;
  17. }
  18. ?>

Bardzo proszę o pomoc!
crash
'img' . $n ma oznaczać to, że tych plików ma być więcej niż 1 (mówię o dużej nieokreślonej liczbie)? A poza tym, ta pętla for() jest bezsensowana smile.gif

1. <form action="skrypt" method="post" enctype="multipart/form-data">
  2. <input type="file" name="img1"/> <!-- ale proponuję img[] i poczytać o tablicach w HTML -->
  3. <input type="submit"/>
  4. </form>
e.Bobi
Sorry ale nie zabardzo wiem jak to zrobić... miałbym prośbę bo męcze się z tym już 4dzień i korzystałem z wielu kodów ale nic nie działa sad.gif A potrzebuje tylko skrypt uploadu zdjęć/plików (ze zmienną $sciez pod którą to kryje się nazwa folderu) z formularzem. Jesteś bardzo słaby z php a nie zabrałem się do niego sam tylko z potrzeby jakby sad.gif prosze pomóżcie
snipe
Nazywasz plik, gdzie masz funkcje,np. index.php

potem pod funkcja wywolujesz ja: do_upload();

a plik z formularzem: form.html

1. <form action="index.php" method="post" enctype="multipart/form-data">
  2. <input type="file" name="img1"/><input type="submit"/>
  3. </form>
e.Bobi
przynajmniej jakiś błąd teraz wyskoczył tongue.gif
a wyskoczyło takie coś
Cytat
SecureSSI: Das Script (/usr/export/www/vhosts/funnetwork/hosting/artbobi/kozlary/foto/imag/dodaj.php) hat versucht ausserhalb von ihrem Userverzeichniss auf die Datei /p.gif zuzugreifen.
Dies ist nicht erlaubt!

Warning: move_uploaded_file(): Sicherheitsverletzung: in /usr/export/www/vhosts/funnetwork/hosting/artbobi/kozlary/foto/imag/dodaj.php on line 8
Blad przy move_upload_file()!

o co chodzi?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.