Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [www] wirtualny dziekanat
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
arosm
Zapraszam na www.uczelnia.bielsko.win.pl.
Jestem na początku tworzenia serwisu w stylu "wirtualny dziekanat" i chciałem zasięgnąć opinii. Nie chodzi mi o wygląd tylko o funkcjonalność. Przyjmę wszelką krytykę oraz propozycje ulepszeń.

- login do serwisu : dziekanat, hasło - klemens6
- kalendarzyk do wstawiania daty nie działa oprócz w IE - to wiem :-)
- jak na razie zrobiona jest tylko zakładka "Studenci"
- serwer jest trochę wolny :-(
tansky
Hmm.. w zasadzie co tu oceniać? Prosty interfejs do zarządzania danymi. Grafiki praktycznie brak, ikonki i js-y z phpMyAdmina..., wyszukiwarka się wysypuje...

Propozycje:
- Zajmij się grafiką albo znajdź kogoś kto potrafi;
- zakoduj to jak należy;
- zainteresuj się css-ami;
- daj do oceny kiedy będzie co oceniać.

Powodzenia
Zajec
Nawet nie doszłem do logowania.

Kod
<p>&nbsp;</p>
<p>&nbsp;</p>
<p>&nbsp;</p>
<p>&nbsp;</p>
taa, brawo

Kod
<font size="2" face="Arial, Helvetica, sans-serif" class=normal><strong>Nazwa
        użytkownika</strong></font>

Kod
<table border="0"
arosm
teraz jest trochę więcej
matid
Cytat(arosm @ 2006-02-16 18:24:17)
teraz jest trochę więcej

... zapewne błędów. Toż to się nawet jako HTML 4.01 Transitional nie waliduje, bo nie ma DOCTYPE...
shpyo
Wszedłem... i nic. Straszny bałagan na stronie! Nic nie sformatowane! Proponuję poczytać czegoś o przejrzystości, web usabillity!
SongoQ
Heheh wiecej, wiecej takich studentow. Co tu oceniac?
NuLL
Do oceniania raczej za duzo nie ma - ale widze ze bede mial konkurencje - ja tez robie cos takiego z tym ze dla Politechniki Gdanskiej i zaczynam od tego czego u Ciebie nie ma czyli planu biggrin.gif
ActivePlayer
null ja robilem juz plan, na divach, trzeba sie z tym troche pomęczyc, zeby poobliczac odleglosci od siebie, i wysokosci divów.
Kinool
widze temat modny smile.gif ja obecnie tez pracuje nad czyms takim jako praca dyplomowa smile.gif mam jeszcze sporo czasu jak narazie zrobilem schemat bazy danych i sprawdzam czy wszystko bedzie zgodne z zalozeniami

a tak na marginesie czy ktos wie moze czy USOS jest oglniedospeny?? chetnie zobacze jak wygla ich baza smile.gif
arosm
Może zamiast samej krytyki trochę propozycji zmian ?
NuLL
AP: Mnie raczej chodzi o silnik bazodanowy biggrin.gif - obecnie jest to obecnie ponad 10 tabel
Cytat
Może zamiast samej krytyki trochę propozycji zmian ?

Popraw wyglad - zadbaj o ulozenie, czcionki, marginesy oraz kolory.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.