informatyk
18.07.2003, 15:10:29
Ja wiem ze wiele zeczy na forum jest do znalezienia (odnosnie tematyki php) - jednakze dla osoby,ktora nie posiada stalego lacza jak np. ja a chciala by sie dowiedziec czegos wieceej na jakis konkretny temat jak np. pierwsza instalacja foxserv-a ) jest poprostu bardzo czasochlonne a i tak nie daje do konca odpowiedzi.
Czy nie dalo by sie przeznaczyc jednego malutkiego dzialu,ktora raz na dlugi czas i dla wielu osob dala by odpowiedz na pytania dotyczace instalacji php;apacha; czy np. foxserv-a.?
Moze rzeczywiscie nie jestem bystry bo juz 3 razy probowalem zainstalowac w/wa i tak bez powodzenia. caly czas cos nie gra.
A moze ktos kto ma odrobine czasu napisze mi jak dla uposledzonego jak zainstalowac to wszystko co trzeba zainstalowac (np. pod win98 v win2000 )? Bede niezmiernie wdzieczny. Jak narazie poruszam sie plynnie w srodowisku flasha a bardzo chcem to polaczyc z php.
Sir Blade
18.07.2003, 15:55:19
Cytat
np. pierwsza instalacja foxserv-a ) jest poprostu bardzo czasochlonne
Mowimy o tym samym Foxserv'ie

klikasz pare razy i po sprawie
informatyk
18.07.2003, 20:04:26
Nie wiem czt tak pare razy kliknac i po sprawie ja u mnie nie dziala i nie wiem czemu,i to wlasnie uwazam za problem ale skoro nikt nie jeswst w stanie mi pomoc. to trodno. tak czy siak dziekuje chodzby za ta odpowiedz.
a masz jakies bledy ? cos sie dzieje ? czy poprostu ... nie dziala ...

:wink: 8)
informatyk
19.07.2003, 10:58:02
Dziekuje.
Nie mam sieci(internetu) instaluje foxserv pod win2000 -
na koncu instalacji wyskakuje mi tabliczka ze cos musze jeszcze skonfigurowac recznie (ale ja nie wiem co bo dopiero zaczynam!)
umieszczam strony znaczy sie *.php w katalogu www (tylko tyle wiem;wczesniej instalowalem php kopiowalem pliki do win itd ale tez cos nie dzialalo -jesli masz czas i ochote prosze o pokierowanie(w rewanzu moge dac male zlecenie.
itsme
20.07.2003, 11:37:57
sa inne aplikacje ktorymi pozna sie pobawic: krasnal, appserver itp..
poszukaj i powalcz z nimi
informatyk
20.07.2003, 13:35:46
Myslałem...ze jesli na forum sa rozwiazywane problemy to nie bede musial sam walczyc no ale ok.
scanner
20.07.2003, 14:07:21
Cytat
na koncu instalacji wyskakuje mi tabliczka ze cos musze jeszcze skonfigurowac recznie (ale ja nie wiem co bo dopiero zaczynam!)
Przepisz tutaj ten komunikat.
Omega
20.07.2003, 14:40:46
Sprawdź czy w dokumentacji nie ma nic o często spotykanych błędach....
informatyk
21.07.2003, 08:40:25
sprawdze, przyniose komunikat. L:P)*
GeoS
21.07.2003, 08:43:39
To nie jest tak, ze jesli jest jakies forum to wrzuca sie pytane i nie trzeba sie meczyc.
Gdyby tak bylo, to dzis wiele osob nie byloby tym kim sa i nie posiadaliby takiej wiedzy jaka maja. To podstawa rozwoju - samoksztalcenie i umiejetnosc rozwiazywania problemow. Bez tych dwoch cech czlowiek nie moze zostac dobrym programista. Fora i newsgrupy to ostatecznosc.
informatyk
23.07.2003, 08:54:23
Ja nie marze by zostac programista. Prawie calkowicie wystarcza mi flash.
Chcem jedynie zainstalowac php aby mi dzialalo na kompie bez netu.
No ale to co u gory zostawiam bez kom.
Tak czy siak milego dnia.L:P)*
Sir Blade
23.07.2003, 13:05:11
Cytat
Ja nie marze by zostac programista.
twoje swiete prawo. kazdy robi to co lubi albo musi lubiec
jednak jak potrzebujesz pomocy i prosisz o nia na forum to okaz troche wiecej zainteresowania. nie musisz sam walczyc z problemem ale jesli oczekujesz pomocy to musisz wylozyc kawe na lawe bo inaczej nikt Ci nie pomoze. Instalacja Foxserv'a jest bajecznie latwa. Instalujesz ja tak jak kazdy inny program pod winde. Po poprawanym zainstalowaniu musisz odpalic apache.exe. ktore bedzie dzialalo sobie w tle. Teraz tylko kopiujesz do katalogu /sciazka do foxserwa/www/ plik np test.php i odpalasz przegladarke z adresem
http://localhost/test.php
jesli pojawia sie blad przy instalacji to zrob np screen'a i pokaz na forum.
informatyk
23.07.2003, 14:58:12
Jestem zaskoczony ta odpowiedzia.
Problem polega na tym ze wlasnie tak robie,ale cos jest nie tak.
Jeszcze raz zainstaluje moze cos zle zrobilem.
Dziekuje.
scanner
23.07.2003, 15:21:34
Informatyk:
Cytat
Jesli pojawia sie blad przy instalacji to zrob np screen'a i pokaz na forum.
informatyk
24.07.2003, 13:05:42
Tak tez wlasnie mam zamiar zrobic L:P)
Sir Blade
24.07.2003, 13:21:49
BTW podaj jaka wersje FoxServ'a instalujesz bo od wersji 3 jest cos sknocone(nalezy zmienic katalog przy instalacji na c:easyserv)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.