Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: uzywanie wbudowanego klienta FTP
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
devint
Hej

do niedawna edytowalem pliki w edytorze a obok mialem otwartego total commandera w ktorym co jakis czas uploadowalem odpowiednie pliki na serwer, wszystko pieknie ale nagle pomyslalem ze kurde przeciez to standardowa rzecz w bardziej zaawansowanych edytorach. Postanowilem zautomatyzowac proces...

Skonfigurowalem edytor do edytowania lokalnie a nastepnie uploadowania na serwer wszystko cacy gdy nagle okazalo sie ze ostatnio sciagnalem z serwera kilka katalogow i patrze ze na twardym pliki maja inne daty modyfikacji. W momencie gdy naciskam przycisk synchronizuj edytor pyta sie czy cala strone!!!
poniewaz korzystam z roznych dostosowanych open source skryptow na stronce to spowoduje synchronizacje mniej wiecej 500 plikow!!! szok - na pewno czegos takiego nie chcialem.

teraz zastanawiam sie czy to w ogole ma sens, ciekaw jestem jak Wy uzywacie synchronizacji/uploadowania na server przez wbodowane klienty FTP.

prosze o podzielenie sie doswiadczeniem
jesli temat byl poruszany prosze przeniesc/dopiac
kszychu
Przenoszę na hydepark.

Powiem Ci jak ja mam to rozwiązane. Otóż na serwerze, na którym testuję programy, które piszę mam postawioną sambę, pod windowsem podmontowany /var/www/htdocs jako dysk lokalny i gra muzyka.
orson
witam ...

eclipse ma bardzo zaawawnsowane opjce synchronizacji (włącznie z porównywaniem zmian w poszczególnych plikach) i on mi o wszystko dba (perspektywa "team synchronizing") ... całe strony synchronizuje totalem i opcją synchronizuj katalogi ...

pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.