Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: www.drummmerworkshop.net
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
Neotion

Mała wstępna wersja layout't na moją stronkę.
Nie mam wogóle pomysłu jak odizolować treść główną od reszty sad.gif

Pomożecie rolleyes.gif ?

I jescze jedno: ciąć to za pomocą div'ów w CSS na inline czy też na position:fixed (containery)?
TomASS
Jak dla mnie ok smile.gif
Zmienilbym:
- bloki stronka, lekcje itp zmieniłbym kolor tła, aby wyróżniał się troszeczkę od reszty.
- zmieniłbym kropkowaną linię na ciągłą (obramowanie tabeli)
- troszkę grubsze linie w obramowaniu bloków

Ogólnie to 7/10
witus
Słabiutko, oj słabiutko...
marne kolory, słaba grafika, beznadziejne menu...

Fatalnie...

2/10
Neotion
Dziex TomASS za rady, zastosuję się, lay i tak jest w fazie rozwojowej ale widać że będe musiał zrobić dwa widząc reakcję witus'a. Nie wiem wogole co ten post wnosi... dry.gif
Zajec
Nie ładuje mi się obrazek, ale...

Cytat(Neotion)
I jescze jedno: ciąć to za pomocą div'ów w CSS na inline czy też na position:fixed (containery)?
Czy masz choćby minimalne pojęcie o XHTML?

Przecież elementami inline nie można zrobić szkieletu strony z wykorzystaniem grafiki, a wspomniane "containery" (jak rozumiem elementy blokowe) w najmniejszym nawet stopniu nie wymagają użycia position: fixed;.
Neotion
Niestety nie mam zbytniego pojęcia jak wykorzystywać XHTML, display:inline mnie kolega nauczył, a o containerach przeczytałem w gazecie.
Zajec
Cytat(Neotion @ 2006-02-18 17:23:18)
Niestety nie mam zbytniego pojęcia jak wykorzystywać XHTML, display:inline mnie kolega nauczył, a o containerach przeczytałem w gazecie.

To cię kiepsko kolega nauczył, bo najwyraźniej nie wiesz nawet czym jest display: inline;

Radzę poczytać trochę o tworzeniu stron w XHTML.
angerthor
Czy tylko mi sie nie wyswietla ten link
www.drummmerworkshop.net ?
witus
Mi też nie. Ale nie było co oglądać dry.gif
Neotion
Witusowi już dziękuje.

A drummerworshop.net jescze nie funkcjonuje wykupuję domenę jak sie dogadam z kumplem co do podziału.

Prosiłem o oceny layout'u worriedsmiley.gif
angerthor
ok, poprzednio obrazek z imageshack się nie wczytywał więc myślałem, że chodzi o link.

stronka ogólnie mi się podoba, tylko teraz masz wielki problem jak zrobic glowna czesc, gdzie bedzie wyswietlac sie tresc. To jest najwazniejszy element i od niego dużo zależy smile.gif

Ja proponuje zrobic cos a'la te menu gorne i dac jasniejszy kolor niz tlo.

Oprocz tego popracowalbym nad tym lewym menu . odsylacze sa troche nie wyrazne, moze zmniejszyc opacity tych rysunkow ?

Od oceny sie wstrzymam bo lay jest niedokonczony, ale jezeli niczego po drodze nie zjarasz, bedzie b. dobrze smile.gif

pozdr !
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.