Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [spolszczenie] Instrukcja Cute News 1,4,1
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
witus
http://www.witus.yoyo.pl/files/pl/Instrukcja_PL.htm

Instrukcja do Cute News 1.4.1 całkowicie po Polsku.

I jak? Są jakieś błędy? Jak tak to proszę pisać biggrin.gif
Bastion
brzmi jakby to jakis nie_Polak tlumaczyl... cos jak Multiplayer=Wielogracz.
Balas
Cytat
Możesz również wygenerować kod na twoją stronę specjalnie dla Ciebie > wystarczy się zalogować > Options > Integration Wizards

Przeczytaj to sobie tongue.gif Duzo jest takich perełek :]
spenalzo
Wyśrodkowany tekst czyta sie strasznie.

btw: troche krótka ta instrukcja tongue.gif
Bastion
ŹLE: include("http://site.com/cutenews/show_news.php);
DOBRZE: include("cutenews/show_news.php);

jak dla mnie obie sa zle, panie daj pan spokoj z taka instrukcja.
witus
W oryginale było tak napisane zmieniłem tylko Yes na Tak oraz No na Nie winksmiley.jpg

Instrukcje PL robiłem dla tych osób które kompletnie nie znają Angielskiego :] Zresztą taka sprawa to godzinka... a pozatym uszanujcie jakieś błędy wkońcu mam 12 lat dry.gif
Vomit
Cytat(witus @ 2006-03-04 07:36:52)
a pozatym uszanujcie jakieś błędy wkońcu mam 12 lat dry.gif

Nie rozumiem zupełnie. Skoro masz 12 lat i sam przyznajesz, ze jeszcze popełniasz sporo błedów o ktorych sam wiesz, to po co dajesz cos do oceny? Nie lepiej poprawic te bledy i dopiero cos pokazac? Wtedy ludzie wskaza ci bledy o ktorych nie wiedziales.

Zreszta wiek wcale nie usprawiedliwia błedów wiec przestan dopisywac przy kazdym poscie: "no tak, moglem to zrobic inaczej, ale ja mam dopiero 12 lat".
Wg. mnie powinienes isc sobie pograc w piłke a nie siedziec przy komputerze.
vieri_pl
Cytat
Wg. mnie powinienes isc sobie pograc w piłke a nie siedziec przy komputerze.

No bez przesady Vomit... moze i ma 12 lat ale nie krytykuj go tak bardzo tylko sprobuj mu normalnie wyjasnic zeby robil cos pożadnie...

Spolszczenie takie sobie... A osoby malo znajace angielski no coz... troche im pomogles smile.gif Fajnie ze ktos w ogole sie za to zabral smile.gif
witus
Granie w piłkie? Bleah, to tylko dla tych którzy umią tylko grać na PC'ecie

Trzeba się kształcić, ja zaczynam naukę php Rkingsmiley.png

U mnie w szkole jako jedyny umiem robić strony... a pozatym nie mam kumpli w pobliżu dlatego często robie różne laye itp..

Edit: Tworze portal o Lego jak narazie idzie mi dobrze - mam już jedną dobrą wiadomość - reklama w jednym z większych sklepów internetowych z Lego Rkingsmiley.png
Spirit86
Cytat(witus @ 2006-03-04 11:50:36)

później będziesz takim kaleką, co nie ma siły nic zrobić oprócz siedzenia przed kompem. Dla mnie jest to żałosne, no, ale to Twoje życie.
Pozdrawiam
Speedy
Cytat
Cute news jest system newsów, bardzo prostym w obsłudze. Ma wiele możliwości;
komentarze, archwium, bardzo dokładna data i masę innych.

wyrwany z kontekstu fragment.
powinno być "jest systemem". Co to za możliwość "archiwum", lub "dokładna data"?
Pisz proszę po polsku np. "wyświetlanie dokładnej daty". Cały tekst jest niedopracowany. Popraw i wtedy pokaż.

ps. ja bardzo lubię grać w piłkę smile.gif, a jak byłem w Twoim wieku, to chyba jeszcze komputera nie miałem tongue.gif.
witus
Cytat(Spirit86 @ 2006-03-04 16:23:17)
Cytat(witus @ 2006-03-04 11:50:36)

później będziesz takim kaleką, co nie ma siły nic zrobić oprócz siedzenia przed kompem. Dla mnie jest to żałosne, no, ale to Twoje życie.
Pozdrawiam

Akurat nie tongue.gif

Pakuję z hantlami a w lato jeżdzę na rowerze 8 km dziennie Rkingsmiley.png
Vomit
W ogole ten tekst wyglada jakby byl przetlumaczony za pomoca translate.pl albo jakiegos English Translator 3 ;p

PS. Czy naprawde sadzisz, ze to, ze jako jedyny umiesz robic strony z klasy czyni Cie wyjatkowym? ;p Wydaje mi sie, ze nie, byłbys bardziej popularny i miałbys wieksze uznanie u kolegów gdybys umiał zrobic 1000 kapek.
Uwazam, ze wczesne rozpoczynanie jest dobre, bo w przyszłosci napewno jest łatwiej i szybciej sie to wszystko pojmuje, ale wad jest o wiele wiecej. Komputer mam od niepamietanych przeze mnie czasów... ale NIE GRAŁEM NA NIM! I nie dlatego, ze nie pozwalali mi rodzice, bo oni nigdy mi nie dawali zakazów, ale dlatego, ze mialem naprawde o wiele ciekawsze zajecia. Sport jest jednym z tych zajec, ktorych obecnie brakuje wielu dorosłym osobom. I teraz pomysl: jezeli ty jako 12 latek siedziesz "zapracowany" przed komputerem i nie uprawiasz sportów to co bedzie jak bedziesz mial 30 lat? Wtedy nawet jak bedziesz chcial to nie bedziesz mial na to czasu. Chce przekazac jedno zdanie: korzystaj poki mozesz!. Juz za 6 lat, jak bedziesz mial 18, sport nie bedzie dla twoich kolegow głownym tematem rozmow i nie beda sie oni umawiali o 16 na boisku.
Jestes jeszcze za mały, zeby miec jakies plany na przyszłosc (i bez obrazy: za głupi, sam wiem, ze o takich sprawach nie myslalem jak mialem 12 lat), ale jesli chciałbys swoja przyszłosc zwiazac z informatyka i komputerami, oznaczałoby to, ze sprzedzisz przed komputerem całe swoje zycie.
† na droge ;p
w00t
Polski język to zawsze coś :] Thx

btw. moim zdaniem ten temat powinien sie nazywac "Porady zyciowe dla 12-tolatkow"
witus
Cytat(Vomit @ 2006-03-04 22:51:05)
W ogole ten tekst wyglada jakby byl przetlumaczony za pomoca translate.pl albo jakiegos English Translator 3 ;p

PS. Czy naprawde sadzisz, ze to, ze jako jedyny umiesz robic strony z klasy czyni Cie wyjatkowym? ;p Wydaje mi sie, ze nie, byłbys bardziej popularny i miałbys wieksze uznanie u kolegów gdybys umiał zrobic 1000 kapek.
Uwazam, ze wczesne rozpoczynanie jest dobre, bo w przyszłosci napewno jest łatwiej i szybciej sie to wszystko pojmuje, ale wad jest o wiele wiecej. Komputer mam od niepamietanych przeze mnie czasów... ale NIE GRAŁEM NA NIM! I nie dlatego, ze nie pozwalali mi rodzice, bo oni nigdy mi nie dawali zakazów, ale dlatego, ze mialem naprawde o wiele ciekawsze zajecia. Sport jest jednym z tych zajec, ktorych obecnie brakuje wielu dorosłym osobom. I teraz pomysl: jezeli ty jako 12 latek siedziesz "zapracowany" przed komputerem i nie uprawiasz sportów to co bedzie jak bedziesz mial 30 lat? Wtedy nawet jak bedziesz chcial to nie bedziesz mial na to czasu. Chce przekazac jedno zdanie: korzystaj poki mozesz!. Juz za 6 lat, jak bedziesz mial 18, sport nie bedzie dla twoich kolegow głownym tematem rozmow i nie beda sie oni umawiali o 16 na boisku.
Jestes jeszcze za mały, zeby miec jakies plany na przyszłosc (i bez obrazy: za głupi, sam wiem, ze o takich sprawach nie myslalem jak mialem 12 lat), ale jesli chciałbys swoja przyszłosc zwiazac z informatyka i komputerami, oznaczałoby to, ze sprzedzisz przed komputerem całe swoje zycie.
† na droge ;p

Powiem Ci tak - umiem znakomicie grać w kosza - wszyscy kumple mnie lubią... ale do najbliżeszego kumpla mam 3 km sad.gif
spenalzo
Cytat(Vomit @ 2006-03-05 00:51:05)
Juz za 6 lat, jak bedziesz mial 18, sport nie bedzie dla twoich kolegow głownym tematem rozmow i nie beda sie oni umawiali o 16 na boisku.

Bedą - na wino/skręta/whatever smile.gif

A na serio: niech sobie żyje jak chce, ale niehc nie robi czegoś w 10 minut, potem pisze na forum że to w 20 minut, że on ma 12 lat,a my chamy i bandyci bo sie rozpłyneliśmy w zachwycie nad jego uber strona. Tak, samo - trudno,żebyśmy sie sp*** nad tłumaczeniem czegoś, co ma 20 linijek tekstu i jest w dodatku przetłumaczone beznadziejnie i z błędami.
owszem - rób takie rzeczy dalej, nauczysz sie czegoś - ale nie leć z każdym gównem na forum i nie obrażaj sie jak ktoś ci powie coś nie po twojej myśli bo daleko nie zajdziesz w programowaniu czy grafice.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.