Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: domeny .eu
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
koskitos
Cena promcyjna na netart to 50zł. Normalnie będą po 100zł.
Mam do wyboru parę innych domen (.net, .org, itp.) ale i eu. Zastatnwiam się, czy ta domena będzie popularna i czy wykupić ją, czy wziąć coś innego.
TomASS
A gdzie można coś takiego wykupić ?
dr_bonzo
Cytat
Cena promcyjna na netart

-- czytanie ze zrozumieniem + google
koskitos
Cytat(Chewolf @ 2006-03-04 16:38:42)
Twój problem zależy wyłącznie od tego czy jesteś w stanie tyle zapłacić... a co do popularności to przecież wyznacza ją wyraz przed kropką a nie po ;-) choć według mnie .eu jest fajna... a przedewszystkim krótka.

lepiej wygląda www.php.pl, czy www.php.qq questionmark.gif?
To przed kropką jest już dawno ustalone, ale to za nią też jest istotne...
GrayHat
swego czasu amerykanie zadawali pytanie czy lepiej wyglada .com czy .us

tongue.gif swoja droga to ludzie juz nie patrza na strone po adresie a po zawartosci...

php.pl vs. sitepoint.com
co wybierze webmaster szukajacy jakis artykulow?
ano wybierze sitepoint bo napewno nie raz tam trafil przez google i wyszedl zadowolony...
koskitos
ok. spoko.
ale znowu nielogiczność
jeżeli jest dobrze, to dlaczego nie może być lepiej?

wiem, że to jest małe piwo, ale jeżeli mam wybór, to chce dokonać tego lepszego...
kirkor0
dla mnie .eu wyglada troche dziwnie.
ale rownie dziwnie wyglada dla mnie .biz, .ws, .info, .us
a wyglada dlatego, gdyz sa zadziej uzywane

podoba mi sie .pl, gdyz fajnie sie pisze (kropka, P, L leza kolo siebie), a poza tym adres fajnie wyglada z taka koncowka (jakos oplywowo tongue.gif ).

.eu na koncowke nie jest zle. wedlug mnie jest "oplywowe" LOL. Jezeli stanie sie popularne, to polecam.

ale cena. 100zl, to troche duzo. duzo lepszym wyborem jest .pl lub .com za 50.
jezeli natomiast inne koncowki masz zajete, a nie cena nie gra duzej roli, to warto ja wziac
Kas
Co .eu to mogą być świetny pomysłem. Pod warunkiem, że będzie tam strona o ogólnoeuropejskiem charakterze.
nightspirit
Na home.pl, (są/będą) po 49 pln. i to będzie stała cena od 7.04.br
GrayHat
mozesz tez popatrzec na to z innej strony np robiac strone wielojezyczna bardziej bedzie pasowac domena globalna a nie regionalna... np:
en.nazwa.pl vs en.nazwa.eu ;]
koskitos
Cytat(nightspirit @ 2006-03-05 00:36:05)
Na home.pl, (są/będą) po 49 pln. i to będzie stała cena od 7.04.br

Z tego co wiem, to home.pl wprowadza rejestrację .eu. Zaczyna od 50zł. Nie znalazłem na strone home.pl, aby potem cena wzrosła do 100zł, ale mogę się założyć, że tak się stanie. Wystarczy popatrzeć na ceny innych providerów (np. godaddy.com). Ich cena jest porównywalna do cen domen z półki 100zł.

W netarcie mozna juz wplacac kase. Ale domeny rusza dopiero w kwietniu.

a domena .eu pasuje na portfolio?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.