Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [layout] cos dla malych firm
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
dtb
co myslicie o tym?
http://republika.pl/myprojects/biznes_look/
(logo se od google porzyczylem)
Lethys
Mi sie bardzo podoba bo przejrzyste no i ladnie kolory zgrane.

ps . moglbys mi dac ten szablon za free questionmark.gif Zamierzam robic strone z aliasami i taki szablon bylby idealny tongue.gif
Balas
IMO zbyt proste ;]
dtb
o to chodzi. strona ma sie szybko ladowac i byc przejrzysta - takie jest moje podejscie.
Adiasz
1. zbyt blade, internauta musi miec na czym oko zawiesic :-)
2. zajrzenie do zrodla bardzo boli ;-)
3. i po co to google?
dtb
1. od tego jest kolorowe logo. ladne i efektowe logo duzo zmienia.
2. chodzi o brak wciec? 2 minuty roboty i kod jest super czytelny (css i js w osobnym pliku, zgodnosc z xhtml to kwestia kilku chwil)
3. aby bylo jakies logo (patrz. punkt 1)
Balas
1. Ja tu widze standardowy uklad z prostymi prostokatnymi blokami. Nic oryginalnego i odkrywczego, a do tego wszystko takie male sie wydaje.
2. Cala strona na tabelach = nieczytelny kod winksmiley.jpg
3. Strona powinna miec jakis top, a nazwa firmy to tylko napis winksmiley.jpg
dtb
ja wole połączenie tabeli z css. div-y sa nieintuicyjne. Są też problemy z ich różną intepretacją przez przeglądarki. moj kod dziala tak samo w operze, firefoksie i nieszczesnym ie.
http://www.google.com/search?client=opera&...=utf-8&oe=utf-8
jak widac z definicji logo, to nie tylko tekst...

EDIT: przy okazji. jak rozwiazac problem div+width+padding+rozne pregladarki? ma kod:
  1. <div style="width: 30px; padding: 5px; background: yellow">1 2 3 4 5 6</div>

w ie blok ma 30 pikseli szerokości, ale w firefoksie ma 40 (30px + padding-left + padding-right). czytalem kiedys o jakims bugu, ale juz nie pamietam jaki to byl.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.