Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [www] www.StartAuto.pl
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
zizou17
StartAuto.pl - Auto giełda samochodowa. Strona powsała miesiąc temu więc nie ma jeszcze zbyt wielu ogłoszeń. Bardzo proszę o ocenę. smile.gif
strife
Nie podoba mi się wygląd strony. A kod źródłowy jest według mnie do przepisania, ( tabele ). co ostatecznie daje 388 błędów w walidacji.

Zamiast tego powinna wyświetlać się strona, że podany adres jest błędy, a teraz wyświetla się pusty opis produktu.

Strona wymaga kilku poprawek, ale generalnie pomysł dobry, czekam na dalszy rozwój winksmiley.jpg

Pozdrawiam!
TomASS
[pomysł] 8/10 = ale czy ma szanse z Allegro i Giełdą Samochodową ?
[logo] 4/10 = jak dla mnie mało kolorowe i wyraziste
[design] 6/10 = przejżysty, nie razi w oko
[funkcjonalnosc] 8/10 = podoba mi sie - można łatwo się poruszać po stronie, nie za dużo/ nie za mało informacji
[kod] 2/10 = chyba sam wiesz, że nie za bardzo jest kodowanie:
Nie mogłeś takiego czegoś:
  1. <table border="0" rules="none" width="781" cellspacing="0" cellpadding="0">
  2. <td height="25" colspan="3" valign="middle">

Wrzucić do CSS?
TABELKI...bleee tongue.gif
Czy linii zaczynająca się od:
  1. &nbsp;&nbsp;&nbsp;

Nie jest troszkę za długa?
Pod operą klinij sobie np. na Volkswagen - zobacz co się dzieje z nazwami samochodów.
[suma] 5/10
Fuzja
Cytat
pomysł] 8/10

Takich serwisów w sieci jest conajmniej 10 (mówię tylko w Polsce).
TomASS
To brzmiało tak:
Cytat
[pomysł] 8/10 = ale czy ma szanse z Allegro i Giełdą Samochodową ?

A tutaj jak widziałem jest sporo ofert - działa, czyli pomysł dobry smile.gif
zizou17
Dziekuje wszystkim za uwagi. Jeszcze musze troche popracować nad stronką:]
spenalzo
Grafika jest fajna - prosta, przejrzysta a jednocześnie nie męczy specjalnie tongue.gif

Uwagi:

* powinieneś dodać wiecej sposobów definiowania kryteriów wyszukiwania, np. w formie checkboxow - bo nie da sie teraz wyszukać (jednocześnie) aut osobowych i dostawczych sprzedawanych przez osoby prywatne, komis i dilerów z województw wielkopolskiego i kujawsko-pomorskiego tongue.gif
* przy nazwach marek po prawej stronie w nawiasie mogłaby być podana ilość ofert (żeby nie klikać po pustych kategoriach)
* "Zapomniane hasło" -- http://www.startauto.pl/index.php?str=8 -- ke? Na jaki adres zostało wysłane hasło, skoro nie byłem zalogowany bo zapomniałem hasła? smile.gif
* Rejestracja powinna odbywać sie PRZED formularzem zamieszczenia ogłoszenia - mi by sie odechciało wypełniać kilka razy ten sam formularz z powodu tego, ze nigdzie nie zostało napisane, że zostane zarejestrowany.

Btw, jeżeli chcesz zobaczyć jak dla mnie wyglada ideał strony wyszukiwania to zerknij na http://www.automix.pl/szukaj/sprawne.html
shpyo
[ot]
ERROR: link is not clickable!
Może podałbyś mi link do serwisu? Chyba nie myślisz, że wpiszę go sam?
[/ot]
Fuzja
[ot]
A kto mówił, że masz przepisywać?
ctrl + c, ctrl + v.
SPECJALNIE DLA CIEBIE: http://startauto.pl/
[/ot]
zizou17
Cytat(spenalzo @ 2006-04-17 20:59:29)
* Rejestracja powinna odbywać sie PRZED formularzem zamieszczenia ogłoszenia - mi by sie odechciało wypełniać kilka razy ten sam formularz z powodu tego, ze nigdzie nie zostało napisane, że zostane zarejestrowany.

Jeżeli dodasz pierwsze ogłoszenie, pokaże sie informacja że aby dodawać kolejne należy się zalogować w serwisie i że został wysłany mail z hasłem, i w mailu wszystko jest dokładnie napisane. Wiec myśle że nie powinno być problemu.

A co do wyszukiwania, to masz racje. Bedę musiał to porawić, chociaż z drugiej strony, zbyt rozbudowane wyszukiwanie może być nieczytelne i może zniechęcić do wyszukiwania.

Ale dzieki za cenne uwagi:)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.