Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Logowanie admina
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
warna
Witam. Dopiero zaczynam z php i mysql. Piszę sobie system newsów z panelem admina dla mojego homepagu. Chciałbym się Was poradzić jak najlepiej rozwiązać problem logowania admina do panelu zarządzania. Narazie mam zrobione w ten sposób, że klikam na ukryty odnośnik na stronie głównej homepagu, który przenosi mnie do /admin/login.php tam mam formularz z logowaniem, który sprawdza czy podałem prawidłowy login i hasło, a jeśli tak to wyświetla komunikat, że zostałem pomyślnie zalogowany i przenosi dalej do /admin/index.php, gdzie mam wszystko do zarzadzania. Nie jest to szczyt marzeń, bo ktoś po prostu może wejść z ciekawości na /admin/index.php i po prostu coś mieszać bez konieczności logowania. Czyli teraz mój panel logujący jest do d**y i po prostu zbędny. Ktoś ma jakiś pomysł jak to zabezpieczyć albo ma jakiś gotowy skrypt?
TomASS
Temat wielokrotnie powtarzany, bezproblemu możesz znaleźć dużo na forum. Zobacz np. na ten temacik.

Musisz (możesz) użyć SESJI lub/i COOKIES

Tutaj także masz dyskusję na temat logowania.
kwiateusz
ja na twoim miejscu pobawilbym sie w sesje .. login podawany w login.php zpaisal w sesji i potem w index.php sprawdzal czy on sie zgadza ... to taki najprostszy sposob ktory mi teraz przychodzi na mysl

edit. kurde spoznilem sie
warna
Wybaczcie... Chyba za krótko szukałem, sorry i dzięki winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.