Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] Problem z przesunięciem w pliku
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Ember
Witam. Mam kolejny problemik... właściwie dwa.
Pierwszym z nich jest to, że nei działają mi komendy na przesunięcie wewnętrznego wskaźnika pliu... Nie działa ani fseek(), ani rewind() po prostu nic. Zupełnei nei wiem co może być przyczyną.
No i drugi problem. Otóz czy idzie zrobić, aby jakiś plik był resetowany (kasowana jego zawartość) codziennie powiedzmy o północy?
TomASS
Cytat
Pierwszym z nich jest to, że nei działają mi komendy na przesunięcie wewnętrznego wskaźnika pliu... Nie działa ani fseek(), ani rewind() po prostu nic. Zupełnei nei wiem co może być przyczyną

A otwierasz plik? Plik nie jest pusty? Pokaż kawałek kodu smile.gif

Cytat
No i drugi problem. Otóz czy idzie zrobić, aby jakiś plik był resetowany (kasowana jego zawartość) codziennie powiedzmy o północy?

ype=topics&highlite=cron' target='_blank

P.S. Popraw temacik, tutaj każdy ma problemki tongue.gif
mike
1. Piszesz na forum php i dajesz w temacie tag [ php ]. Po co? Zreszta przyda się, przenosze na Przedszkole tongue.gif
2. Prosze mi wysłać na PW poprawny temat. Ten jest leciukto kiepściutki. O wątku mówi ... nic. Temat ma przedstawiać zawartość wątku i opisywać problem.

Do tego czasu zamykam.

---
Otwarte.
Ember
  1. <?
  2. $plik=fopen('uzyt.php', 'a');
  3. fseek($plik, -30, SEEK_END);
  4. fwrite($plik, $tresc);
  5. fclose($plik);
  6. ?>

Myślałem że to wina '-30', ale funkcja rewind czy inne też nie działają. wpliku uzyt php mam tablice, a na końcu pliku $ilosc = sizeof($tabl);
mike
No a na jakiej podstawie stwierdzasz, że nie działają?
Jakieś błedy Ci wyskakują? Pokaż je.
A może działa inaczej niż chcesz? Opisz to.
Ember
No chce aby wartość byłą dopisywana 30 znaków przed końcem pliku, a jest dopisywana na sam koniec...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.