Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Checkbox w różnych formularzach...
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Master Miko
Witam,
Problem mój taki:

Mam tabele - <table> </table>, która jest generowana przez php.

Mam w niej dużo formularzy, a na końcu każdej jest checkbox. Tak to wygląda:

1. <tr><td>wartosc</td><td>FORMULARZ INNY</td><td>Formularz z checkbox</td></tr>
  2.  
  3. <tr><td>wartosc</td><td>FORMULARZ INNY</td><td>Formularz z checkbox</td></tr>
  4.  
  5. <tr><td>wartosc</td><td>FORMULARZ INNY</td><td>Formularz z checkbox</td></tr>
  6.  
  7. <tr><td>wartosc</td><td>FORMULARZ INNY</td><td>Formularz z checkbox</td></tr>
  8.  
  9.  
  10. Formularz z przyciskiem DELETE

Teraz... to ma być checkbox "na delete". Tzn zaznaczam checkboxy, naciskam jakiś tam przycisk (button lub submit) delete.

Jak przekazać te zaznaczone boxy do innego skryptu (przez POST). WIersze tabeli są pobierane z bazy danych, więc nie mogę zrobić "na stałe"

Name=cos[] chyba nie moge zastosować bo każdy formularz jest inny. Na całej tabeli jednego wielkiego formularza również nie mogę zrobić. Jakieś pomysły ? sadsmiley02.gif
TomASS
Cytat
Na całej tabeli jednego wielkiego formularza również nie mogę zrobić

Dlaczego?

Najlepiej to by było zrobić jeden 'wielki' formularz, a w nim checkboxy name="check[]" value=".$ID_rekordu."
A później foreachem 'przelecieć' cała tabicę 'check'
Master Miko
no to właśnie mówię że nie mogę. W tym leży problem smile.gif
jakbym mógł to oczywiście bym zrobił smile.gif

mam w każdej linii:

cos|cos|cos|formularz1|formularz2|no i tu by się przydał checkbox

Więc widzisz... nie mogę :/
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.