Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: innerHTML
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
dyktek
Witam,
mam kod, który generuje mi jakiegoś tam diva, kod wygląda tak

1. document.getElementById('naw').innerHTML = '<div id="naw" style="cursor: pointer; float: left; padding-left:6px;" onClick="klik('D_'+obj.responseText+''); tracert(''+obj.responseText+'');">Kolejne</div>';

no i div w html-u domyślnie wygląda sobie tak

1. <div id="naw" name="naw" style="cursor: pointer; float: left; padding-left:6px;" onClick="klik('D_'.$foto[0].''); tracert(''.$foto[0].'');">Kolejne</div>

i w momencie gdy zostanie wykonana jakaś tam akcja chciałbym aby ten div był zastępowany przez tego tworzonego przez innerHTML teraz się dzieje tak że robi mi diva w divie nie nadpisując go, wydaje mi sie ze przed wyslaniem nowego diva musze skasowac ze strony starego, wie ktoś w Was może jak to zrobić
TomASS
Robi 'diva w divie':
Poprostu zastępuj tylko treść:

Kod
document.getElementById('naw').innerHTML = 'Kolejne2';
dyktek
nie mogę wymienić zawartosci diva bo tym poleceniem wymieniam tez wartosc funkcji

ale dodałem jeszcze jednego diva i w niego ładuje tego diva podmieniajac go i działa cool.gif
mariuszn3
Myslę, że tu lepiej by się sprawdziły funkcje operujące bezposrednio na drzewie DOM.. czyli createElement, replaceElement itd.
a innerHTML jesli w ogóle stosowac to do większych struktur.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.