Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: problem przy formularzu i PHP
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Kinool
mecze sie z tym chyba juz od godziny sad.gif sprawa jest taka:

robie system ogloszen na strone mam wszystko dziala pieknie dodawanie, przegladane wiec czas zrobic panel administracyjny zeby miec kontrole nad tym co sie dzieje smile.gif

kazde ogloszenie jes w oddzielnym pliku w odpowiednim dziale np. w kataogu kupno sa pliki 1.dat 2.dat itp.

pomyslaem sobie zeby latwo i przyjemnie bylo edytowac to zrobie tak:

wybieram katalog z jakiego maja byc wyswietlane pliki (ogloszenia) po wybraniu katalogu jego zawartosc (nazwa plikow jest ladowana do tablicy)

potem za pomoca petli wyswietlam ogloczenia czyli pobieram nazwe pliku z tablicy i jego zawartosc odpowiednio zformatowana wstawiam w tabele, potem wstawiam formulaz i tam pole [xml:1:dc971cce5a]<input type=hiden value=$filenames[$i]>[/xml:1:dc971cce5a]
$i to oczywiscie odpowiedni rekord tablicy zawierajacy nazwe pliku potem jest oczywiscie submite i wysyla nazwe pliku jaki ma byc edytowany

no i wszystko jest pieknie gdyby nie pewien fakt

jesli w katalogu jest wiecej jak jedno ogloszenie (plik) to po przejscie do edycji wybierana jest zawsze ostatnia pozycja w tablicy

jestem pewien na 100% ze nazwy plikow sa dobrze przydzielone do kazdego z formularzy

dlaczego tak sie dzieje?questionmark.gif jak sobie z tym poradzic questionmark.gif
spenalzo
Bo musisz dać tak i to w pętli:
Kod
<input type="hidden" name="nazwa[]" value="$nazwapliku">

i wtedy otrzymasz tablicę z nazwami plików.
Kinool
Dziki spenalzo za fatyge smile.gif to mam poprostu zapomnialem w poscie napisac name w polu imput ale w skrypcie ono jest

poszedlem pod prysznic i w ciagu 30 sekund uswiadomilem sobie co jest nie tak biggrin.gif

taka pala zemnie ze zapomaniel dac na koncu formulaza </form>

przesto petla wczytywala wszystkie posty tworzyla <form ....> ... na koncu <input type=submite ...> i zaczynala robic kolejne a nie bylo znacznika konca formularza smile.gif dlatego zawsze wybieralo ostatni wpis

dopisalem </form> i wszystko gra biggrin.gif

sory ze zasmiecam forum ale juz sobie wlosy wyrywalem przez ten shit
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.