Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: New lay :D
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
Turgon
Nareszcie coś wyszło :
www.turgon.be/upload/szablon.png
Master Miko
Czemu przy obróbce w programie graficznym przełączyłeś się na grayscale? Nie możesz pokazać oryginału z kolorami?!
Turgon
Nie przełączyłem biggrin.gif. To jest bez kolorowe smile.gif .
Master Miko
To chyba blogi zmarłych ludzi :|
nie ciekawiej byłoby tak?
(kolor menu wybrałem pierwszy lepszy, nie dobierałem, a logo pomalowałem też pierwszym lepszym...)
http://pawelwoo.com/tmp/szablon.png
dragomir
Cytat
(kolor menu wybrałem pierwszy lepszy, nie dobierałem, a logo pomalowałem też pierwszym lepszym...)

to trzeba bylo lepiej dobrac bo z tych dwoch wole ten pierwszy, oryginalny ;]

co do samego szablonu to faktycznie jakis taki... martwy. jesli ma miec taki wlasnie klimat to lepiej chyba dobrac juz do ego jakies martwe, ale kolory ;]
Turgon
Nie podobają mi się kolory. Ja mam swój gust smile.gif . Może umarlaka, ale swój biggrin.gif .
revyag
Kolorystyka fatalna. Operując odcieniami szarości można uzyskać ciekwe efekty, ale u Ciebie wyszło na odwrót.
Bez wyrazu, zamglone, może to wina obrazka, ale czcionki niewyraźne.
Ja bym o tym zapomniał i zaczął projekt od nowa.
Vertical
A mi się podoba tylko baner. Reszta wygląda na mocno niedokończoną, jakby z wersji beta
Turgon
Co do czcionek, to z powodu użycia wygładzania. Reszta w założeniu miała byc jak najlżejsza i prostsza by uzyskać lekkość smile.gif .
Master Miko
Cytat(dragomir @ 24.05.2006, 16:00 ) *
to trzeba bylo lepiej dobrac bo z tych dwoch wole ten pierwszy, oryginalny ;]

chicałem tylko zaprezentować, że można to zrobić też kolorowo... a w photoshopie wybrałem pierszy lepszy tongue.gif

i naprawde.. zamist się wygłupiać z png itp.. mógłbyś poprostu podać link. nawet nie wiem jak to wygląda jeśli chodzi o kod..
Turgon
http://blog.turgon.be/index.php - dobra, tylko neizbyt jeździjcie, bo wszystko prawie, że do przeróbki smile.gif . Bo użyłem tak archaicznych metod jak <font> ...
ikioloak
turgon, no takim kodem na twoim miejscu bym sie nie chwali.. sam z reszta piszesz ze prawie wszystko do przerobki. no bo co to jest? html 4.0 transitional. no sorry ale to nie dosyc ze sie nie validuje, to jeszzcze jak sie nie validuje!? taki kod to chyba ms frontpage 98 generowal.. dla wlasnego dobra, poczytaj troche, popracuj wiecej i pozniej dawaj do oceny. no chyba ze lubisz jak ktos jezdzi po tym co robisz.

no ale jakby nie bylo, od poprzedniego projektu postep jest smile.gif
Turgon
Chodzi o postęp od poprzedniego, co do kodu to zaczynam go czyścić. Coraz lepiej idzie. I tak tylko 20 errorów. Dla przykładów post-nuke.pl daje 311 errorów...
Bastion
slaby argument, duzy projekt duzo bledow, maly projekt malo bledow - spojz jak wyglada to procentowo , tj ilosci bledu od ilosci kodu generujacego i wygenerowanego.
Turgon
Twój argument też nie jest zbyt dobry. Po za tym to zaczynam powoli wypełniać luki. Piszę Notki itp. smile.gif .
Master Miko
Najlepiej pisz w xhtml w strict z CSSami i BEZ tabel. Świetnie się z takim czymś pracuje, a wygląd czasami lepszy wychodzi niż z fontami itp smile.gif
SongoQ
Ladnie sie rozjezdza "kontakt z admine" LOL
ActivePlayer
dostrzegam małą różnicę pomiedzy proste a prostackie. no offence...
Nightwalker
Fakt, jest lepiej od poprzedniego projektu, ale po co chwalisz się czymś co nie powinno jeszcze wyjść na światło dzienne, na siłe chcesz się z czymś wybić a to nie wróży sukcesów.

Brak kolorów akurat mi się podoba (sam lubie proste projekty), jednak robiąc blog powienieneś stanąć pomiędzmy mój gust a gust internautów.

Ps. Bastion ma dobry argument, zauważ że post-nuke.pl to duża strona a nie blog z kilkunastoma linijkami kodu.

BTW: tak jak poprzdnik nakłaniam Cię do używania xhtml i CSS, html 4.0.1 jest już przestarzały.
Master Miko
Poza tym panowie z php.pl są źli i okropni ponieważ mówimy CI co należałoby zmienić, a Ty i tak nadal uważasz, że jest dobrze...

tak jak mówiłem... bez sensu jest robić teraz strone na tabelkach bo to jest strasznie dzikie... (http://osiolki.net/tabelki/)

Najlepiej:
strict xhtml 1.1
CSS

a po co? Chociażby dlatego, że możesz tu wejść i pochwalić się swoim kodem smile.gif

@post-nuke.pl? 311 errorów? To jakaś totalna porażka... widać że adminowi nie zależy na stronie jeśli AŻ tak ją zapuszcza ohmy.gif
(nie mówiąc pewnie o samym systemie bo nie wiem czy byłby valid...)
Turgon
Dobra, ale ja nie znam totalnie XHTML. A uczyłem się HTMLa, kiedy XHTML było technologią zupełnie nową ;/ . Trudno będzie przejść...
Master Miko
eeeeeeeee tam. Parę znaczników do zmiany i gotowe. Strasznie prosto. Twój argument jest słaby snitch.gif
Turgon
Dla mnie XHTML to głupota, bo wszystko to jest jakieś dziwne. I mówicie, żebym robił na divach biggrin.gif?
Bastion
Robienie domów z betonu też było głupotą nie ? lepiej jakby dalej strugali z drewna .... blink.gif
vieri_pl
W ogóle szablon mi się nie podoba... No może top jest nawet, nawet ale menu mogłeś dać inne... a kolorystyka ? Fatalna ! Daj jakieś kolory, a nie cały lay w odcieniach szarośći sad.gif
Turgon
Dobra postaram sie cos wykombinowac, jak opanuje mojego Slackware.
Bastion
A to do XHTMLa trzeba znac Slacka ? biggrin.gif
Zbłąkany
Bastion widać XHTML ma dużo do Slackware winksmiley.jpg Ja tam wole, abyśmy mieszkali na drzewach, żadnej technologii i lepiej by się ludziom żyło winksmiley.jpg A co do oceny to dołączam się do poprzedników zmiana na XHTML 1.0 Strict i CSS. A co byś nie mówił, że to trudne jest to polecam przeczytać to, zajmie ci to jakieś 2 może 3 godziny smile.gif po tym kursie powinieneś wiedzieć jakie są różnice między HTML a XHTML smile.gif .
Turgon
Co nieco o XHTML wiedziałem już dawno z artykułu w którymś ekspercie. Co do Slackware po prostu zmieniam system i bez jego opanowania nic nie zrobię smile.gif .
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.