jedna uwaga ode mnie na szybko, jestem na stronie konkretnego obrazu (przykładowo
http://impresjo.pl/obrazy,78,45,Bialy-koni...-biegunach.html)
- wszystkie informacje podane obok obrazu i pod nim są napisane fontem jednakowego koloru i jednakowego rozmiaru - warto by było chyba ważne informacje (cena, dodaj do koszyka) bardziej wyróżnić
- informacja o tym, że obraz znajduje się w takich-a-takich kategoriach trochę za bardzo się narzuca. Rozumiem cel tej informacji - łatwo mogę dotrzeć do podobnych produktów. Ma to jednak taki minus, że nieco odwodzi klienta od dokonania zamierzonej czynności - zakupu obrazu. Może warto pokazać to w jakiś inny sposób - delikatniej.
- pod obrazem jest rameczka, w której mamy info o wymiarach, cenie, oprawie, koszyku. Nad ramką jednak jest napis: "
Dostępne rozmiary". Oczywiście widać co jest w ramce i że nie są to tylko wymiary, ale napis wyraźnie zugeruje że są tam wymiary. Użytkownicy mało czytają informacji na stronach, nawet dokonując zakupu (niestety). Mniej uważny user może nie szukać informacji o cenie w ramce zatytuowanej "Dostępne wymiary". (to oczywiście skrajny przypadek, ale nad tym też warto się zastanowić).
i teraz trochę ogólniej:
- o ile ikonka koszyka jest raczej zrozumiała, to ikonka "opraw" jest niezrozumiała wogóle. Zamiast tego lepiej chyba sprawdziłby się ładny button "Wybierz oprawę". Odrazu wiadomo, że masz na to wpływ i że właśnie tu trzeba kliknąć żeby to zrobić.
- ikonka "Zobacz szczegóły" została IMHO zepsuta przez kropeczki co znacznie zmniejsza jej czytelność.
idea fajna,
wykonanie też zasadniczo OK :)
pozdr.