Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: ARMTECH - Obróbki powierzchniowe
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
coyote2002
Witam wszystkich. Zapraszam do obejrzenia strony http://www.armtech.pl i wyrażenia opinii na temat strony. Głowne zadanie firmy Armtech to obróbki powierzchniowe oraz sprzedaż i naprawa maszyn. Armtech jest przedstawicielem firmy Gritco w Polsce.
Pozdrawiam, Artur
Bastion
zabrzmialo jak reklama.

krotko - nie podoba mi sie nic.
ano
Przyznaj się, robiłeś to 3 lata temu? blink.gif
Beznadziejne to jest, wygląda jakby było robione we Frontpage'u. Beznadziejna typografia, kolorystyka itp winksmiley.jpg
mike
Nie wiem jakmi słowami wyrazić swój żal z powodu tej strony.
Może po prostu napiszę tak: wytnij tego linka, oszczędź innych, tych, którzy jeszcze nie widzieli.

Tu sie nie da ocenić.
Oglądając tą stronę tylko jedno mi sie podobało: przeglądarka (FF tongue.gif )
Reszta tragicznie słaba.
revyag
Chcesz opinii ?
Gdybym był zleceniodawcą zażądałbym odszkodowania za ten bubel.
coyote2002
Przyznaje ze Wasze wypowiedzi na temat http://www.armtech.pl mnie zaskoczyly. Na szczescie nie są zbyt konstruktywne, a ponieważ większość osób na forach czerpie nieslychana przyjemnosc z obrazania innych + probuja sie reklamowac w ten sposob więc nie moglem sie spodziewac niczego innego. Odpowiadajac na niektore z bardziej sensownych zarzutow - strona ma problemy z walidacja bo standard xhtml nie obejmuje ramki w ktorej mieszcza sie tresci, jesli zalozenia projektu graficznego obejmowaly wlasnie taki sposob przewijania tresci strony, zastosowano wlasnie takie rozwiazanie. Druga sprawa, ze dla osob ktore nie znaja sie na obróbkach powierzchniowych strona nie musi być interesujaca, jednak zarzut o tym że strona nie jest funkcjonalna wydaje się śmieszny w momencie kiedy mamy jedno menu sterujące zawartością głównej ramki. Funkcjonalność tej strony to przedstawienie oferty oraz dla zainteresowanych przybliżenie tematu niektórych zagadnień typu obróbka strumieniowo-ścierna itp. Strona jest oparta na szablonach SMARTY, więc dla tych którzy pracują we FrontPage`u powinna być to wskazówka że najwyższy czas zmienić podejście. Nie ma przesycenia grafiką, projekt graficzny wykonany zresztą był przez doświadczone studio reklamowe.
Pragnę podziękować wszystkim, którzy stronę odwiedzili i trzeźwo podeszli do sprawy analizując to co strona ma do zaoferowania w stosunku do większości stron prezentowanych przez firmy.

Zapraszam również osoby które są zainteresowane tematem obróbki powierzchniowej na odwiedzenie strony i stwierdzenie samemu czy funkcjonalność strony jest na poziomie wystarczającym. Wszelkie uwagi proszę kierować na email coyote2002 (at) interia.pl , jesli uwagi będą słuszne zapewniam, że strona zostanie poprawiona.

Nie waham się także podpisać pod stroną jako jej twórca i czekam na dalsze opinie na email tym razem już z ewentualnymi propozycjami ulepszeń. Na pewno wprowadzę część Waszych pomysłów w życie.

Pragnę także dodać ze ilość zleceń które wykonuję wraz z grupą przyjaciół oraz liczba osób chętnych na wykonanie wszelkiego rodzaju zleceń informatycznych przez Naszą grupę, świadczy o profesjonalnym podejściu do tematu, o którym Szanowni krytycy niekiedy zapominacie.

Pozdrawiam,
Artur
Software Engineer
twórca m.in.
http://www.armtech.pl
nospor
Cytat
a ponieważ większość osób na forach czerpie nieslychana przyjemnosc z obrazania innych + probuja sie reklamowac w ten sposob więc nie moglem sie spodziewac niczego innego
Nie sądze by osoby co sie tu wypowiadaly chialy Ciebie obrazić, a tym bardziej sie reklamować. Jedynie w dość obrazowy sposób wyraziły swoją opinię smile.gif

Cytat
Wszelkie uwagi proszę kierować na email coyote2002 (at) interia.pl , jesli uwagi będą słuszne zapewniam, że strona zostanie poprawiona.
To chcesz bys trona byla oceniana na lamach naszego forum czy nie? Jak nie to zamykam, jak tak to nie zamykam. Zdecyduj sie proszę.

Uwagi do strony:
Po lewej mamy menu. Gdy klikamy na którąś pozycję, rozwija sie podmenu. Wszystko ladnie pięknie, tylko czemu wszystkie glowne pozycji menu znajdujące sie pod wlasnie kliknietym znikają? Żeby je zobaczyc trzeba zamknac podmenu. Jesli to bylo zamierzone, to powinny tez znikac pozycje nad, anie tylko pod.

Klikniece na pozycje w podmenu powoduje przeladowanie calej strony tylko poto, by odswierzyc srodkowy kwadracik. ładnie by tu sie sprawdzil AJAX
coyote2002
Z problemem o którym napisałeś nie spotkałem się ani w FireFoxie ani w IE, nikt też do tej pory nie zgłaszał takiego problemu - mogę wiedzieć jakiej przeglądarki używasz?
Jeśli chodzi o przeladowywanie strony, to przy użyciu SMARTY strona jest cachowana, przeladowuje się tylko część środkowa która się zmienia - reszta naturalnie ładowana jest natychmiast z cache.
Na temat m.in. AJAX oraz OpenLaszlo pisałem prace mgr, ale nie można próbować wkładać na siłe AJAXa tylko po to żeby uniknąć efektu odświeżenia strony.
Zgadzam się że jest wiele technologii młodszych niż SMARTY i php które mogłyby zostać uzyte, jednak każda ma swoje wady i zalety, a przecież nie to jest tematem dyskusji.

Pozdrawiam,
Artur
twórca m.in. http://www.armtech.pl
nospor
Faktycznie, ten problem pojawia sie tylko pod Operą.
Cytat
Jeśli chodzi o przeladowywanie strony, to przy użyciu SMARTY strona jest cachowana, przeladowuje się tylko część środkowa która się zmienia - reszta naturalnie ładowana jest natychmiast z cache.
No to dobrze, że z cache, ale to nie zmienia faktu ze i tak jest pobierana za kazdym razem winksmiley.jpg

Cytat
Na temat m.in. AJAX oraz OpenLaszlo pisałem prace mgr, ale nie można próbować wkładać na siłe AJAXa tylko po to żeby uniknąć efektu odświeżenia strony.
Hmmm, nie wiem czy widziales strony podobne do Twojej (czyli ze zmienia sie tylko srodek), które dzialają na AJAX. Efekt jest nieporównywalnie lepszy na korzyść AJAXa.
coyote2002
AJAXa lub OpenLaszlo przewiduję w nastepnej wersji strony, ale tak naprawdę korzyść będzie tylko podczas wizualizacji efektu ładowania strony. Zgadzam się jednak, że jest to niezły pomysł. Jeśli chodzi o cache to reszta strony ( ta która się nie zmienia ) jest dostępna w przeglądarce więc nie są te pliki ponownie ładowane z serwera. Dzięki za uwagę.

BR smile.gif
Artur
nospor
Cytat
Zgadzam się jednak, że jest to niezły pomysł. Jeśli chodzi o cache to reszta strony ( ta która się nie zmienia ) jest dostępna w przeglądarce więc nie są te pliki ponownie ładowane z serwera.
zalezy kto jak ma ustawione w przeglądarce winksmiley.jpg

Środek to jest iframe. Powiedz mi więc, czemu nie zmieniasz zawartosci tylko tego iframe? W zamian za to przeladowujesz calą strone. Wystarczyloby tylko podac nowe zrodlo dla iframe.
coyote2002
Otóż nie cały środek jest iframe. Obrazki dolne pod warstwą przewijalną juz iframem nie są. Dlatego odświeżenie jest konieczne. Ponadto strzałki do przewijania również są umieszczone na warstwie strony głównej. Projekt graf. strony jest bardzo sztywny - specyfika podstron określa ściśle jaki template powinien zostać użyty zatem przeładowuje templaty a nie iframe.

Artur
http://www.armtech.pl
Zajec
Pusto... biało... i bez linka.

Obrażasz się na ludzi nie używających Flasha?
Bastion
Chyba zaszlo to drobne nieporozumienie. Trzeba bylo pisac : OCENCIE MI TRESC (prosba skierowana do specow obrobki powierzchniowej) ...

Jesli tak - to zupelnie nie to forum ...

A jesli nie - to oceny co do wygladu, ktory jest delikatnie mowiac badziewny, w dodatku nic soba nie reprezentujacym sa jak najbardziej na miejscu.

Powiem wiecej, sposob polaczenia wywmienionych przez ciebie komponentow powoduje ze az dziw bierze ze owa prace mgr. obroniles.
coyote2002
" Powiem wiecej, sposob polaczenia wymienionych przez ciebie komponentow powoduje ze az dziw bierze ze owa prace mgr. obroniles. "

Naturalnie pomyliłeś pojęcia: ani AJAXa ani OpenLaszlo na stronie armtech nie znajdziesz.
Obrażaniem ludzi możesz też zająć się na kółkach filozoficznych.

" A jesli nie - to oceny co do wygladu, ktory jest delikatnie mowiac badziewny, w dodatku nic soba nie reprezentujacym sa jak najbardziej na miejscu."

Może powinieneś wymyślić coś bardziej sensownego. Bo chyba nie nabijasz sobie postów?? blinksmiley.gif

http://validator.w3.org/check?uri=http%3A%...jarzebski.pl%2F -
Result: Failed validation, 27 errors

Pozdrawiam
Artur
Bastion
o ile sobie przypominam smile.gif ja nie dalem bloga do oceny, ktorego to szablon w dodaku nie jest moj smile.gif

Jesli to dla ciebie problem - prosze specjalnie dla ciebie : Result: Passed validation : CLICK
siemakuba
drogi panie coyote2002, postanowiłem nabić sobie posta twoim kosztem, a co!
z twoich wypowiedzi i całkowitego braku pokory wynika, że jednak ty powinieneś poszukać innego forum.

Przedstawiłeś do oceny produkt z którego zapewne jesteś dumny, ale nie możesz od nikogo wymagać zachwytu, tym bardziej że nie ma się czym zachwycań. Moim twój projekt został i tak bardzo bardzo delikatnie potraktowany. Powinieneś raczej przemyśleć co poprawić, żeby następnym razem było lepiej, a nie skupiasz się na wytykaniu innym jakichś pierdół.

Ja też byłem kiedyś początkujący, i każdy tutaj był, i zdecydowana większość nie miała by chęci chwalić się pierwszymi dokonaniami, a już na pewno nie bronić ich jak lew. Stwierdzenie, że dla grupy docelowej ta strona jest OK jest IMHO kiepskim wytłumaczeniem sobie samemu, że strona jest OK.
A nie jest.

Podążaj drogą pokory, a zyskasz więcej, i następnym razem na tym forum któś powie "hej coyote! fajny projekt, widać rozwój, oby tak dalej"

oceny projektu się nie podejmę.
coyote2002
Ok, milo sie z Wami rozmawiało / kłóciło - nie zamierzam podważać sensu Waszych wypowiedzi, ale stwierdzenia typu "strona jest kiepska bo jest kiepska" nie pozwalają mi traktować ich poważnie. Oczywiście zdaję sobie sprawę, że gdybym rzucił do oceny google to byscie stwierdzili że źle wyszukuje. Jest to zapewne naturalny odruch większości osób ale to z kolei ja pozostawię bez oceny. Jedyna trafna wypowiedź pochodziła od administratora tej strony i błędy na które zwrócił uwagę zostaną usunięte. Strona jest napisana w php + SMARTY i o ile dobrze pamiętam właśnie na takim forum wystawiłem ją do katalogu z ocenami. Cieszy mnie że ten Post spotkał się z takim zainteresowaniem, bo oznacza to że trafiło się też na pewno pare osob którym temat sie spodobal.
Nie zajmuję się jednak ocenianiem ludzi na tym forum, od tego jak widać są inni, dlatego nie zamierzam rozważać czy ktoś powinien się uczyć pokory czy nie.
Chciałbym już temat zakończyć bo i tak sporo czasu mi zajął, dlatego proszę o dalsze uwagi na maila. Oczywiście uwagi odnośnie znalezionych błędów, a nie odnośnie własnej interpretacji strony z tematu forum.
Jeszcze raz dziękuję za rozmowę i w dalszym ciągu zapraszam na strone.

Artur
Uwagi odnośnie http://www.armtech.pl proszę kierować na coyote2002 (at) interia.pl
ano
Cytat
projekt graficzny wykonany zresztą był przez doświadczone studio reklamowe.

To chyba żart? Jeżeli chcesz poprosić o ocenę zawodowych grafików (bo na tym forum chyba nie ma za dużo takich - jest więcej programistów.. ?) to polecam forum.webesteem.pl, jednak myślę, że nie ma sensu, żebyś tam dawał takie "coś"...
  1. W sumie jak na taką prostą stronę moim zdaniem nie ma sensu dawać ajaxa - ograniczy on możliwość przeglądania strony a nie jest konieczny.
  2. W operze w menu nad np. "Sprzedaż maszyn" nie wyświetlają się "łapki", mógłbyś to poprawić ponieważ w pierwszej chwili myślałem, że tam nie ma hiperłącza.
  3. Beznadziejny design
    + Skąd się wzięła taka niebieska kolorystyka, jeżeli w logo jest użyta zieleń?
    + Brzydka czcionka w menu
    + Linki nie są specjalnie zaznaczone (tzn. nie mają np. podkreślenia)
Czy mógłbyś podać nazwę/stronę www agencji, która zrobiła ten serwis?
trucksweb
Cytat
To chyba żart? Jeżeli chcesz poprosić o ocenę zawodowych grafików (bo na tym forum chyba nie ma za dużo takich - jest więcej programistów.. ?)

ja jestem grafikiem, dlatego nie podejme sie oceny graficznej strony.
Jak autor i profesjonalne studio graficzne chce wiedziec- albo moze nie wie laugh.gif na stronie nie ma grafiki tongue.gif
-co 4 buttony, ktorych wykonanie zajmuje (przynajmniej mi) 15s blink.gif
-ustawienie tla strony,
-nadanie ramki do frame ?-to nazywasz grafika ?wykonana przez profesjonalne studio laugh.gif

-a moze logo jest takie trudne do zrobienia ?- 1min w gimpie laugh.gif

jakas sciema z tym studiem:

moj ostatni design: http://mastertruck.pl
i jak go nazwiesz ?
NuLL
Ja osobiscie odnioslem wrazenie jakby uzytkownik coyote ostatnio raz Internet widzial z 3-4 lata temu i korzysta wciaz z Internet Explorera 4.0 z jakas dziwna wtyczka Flash dostosowana do tego archaizmu biggrin.gif

A strona ? Kupa, stolec , bolec jak to mawia moja dziewczyna laugh.gif
nospor
No juz starczy. Autor strony nie chce już by była oceniana na forum. No to skoro nie, to zamykam. Klient nasz Pan winksmiley.jpg

@NuLL wystarczyla napisac, że sie nie podoba...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.