Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Automatycznie....
Forum PHP.pl > Forum > PHP
piter14
czesc all......Ma ktoś na dysku jakis skrypcik który ściągnie ze strony www plik exe a później go uruchomi questionmark.gif?

z góry wszystkim dziękuje....
cahe
A co, bawimy sie w hakera? :-)
piter14
Kiedyś się bawiem i źle na tym wyszłem smile.gif .... teraz coś innego kombinuje.... laugh.gif
cahe
Oczywiście tylko żartowałem. Powiedz coś więcej... na jakim systemie ma to działać (domyślam się że windows, bo *.exe...).
piter14
dobrze się domyślasz..... wystarczy mi wiedzieć jak skopiować w odpowiednie miejsce bo z automatycznym uruchomieniem jakos się wykombinuje....
cahe
Może tak:

[php:1:09c59fb18f]<?php
$plik = file_get_contents("http://www.serwer.pl/plik.exe"); //Wczytujemy całą zawartość pliku do zmiennej $plik. Muszą być uaktywnione TCP WRAPPERS dla fopen i innych.

$plik_lok = fopen("plik.exe", "wb"); //Otwieramy plik lokalnie do zapisu binarnego
fwrite($plik_lok, $plik); //Zapisujemy zawartość pliku
fclose($plik_lok);

exec("plik.exe"); // Odpalamy plik

?>[/php:1:09c59fb18f]
piter14
błądek

Kod
Fatal error: Call to undefined function: file_get_contents() in /home/piter/public_html/pruba.php on line 2

cosik nie tak....
?>[/php]
KaMeLeOn
Cytat
file_get_contents
(php 4 >= 4.3.0)
cahe
Cytat
Cytat
file_get_contents
(php 4 >= 4.3.0)

Zapomniałem, że nie wszyscy używają najnowszych kompilacji :-)..

W takim razie zamień tamten kawałek kodu na:

[php:1:9062391f82]<?php
$plik = file("http://www.serwer.pl/plik.exe"); //Wczytanie pliku do tablicy
$plik = implode("n", $plik); //Wczytanie pliku do zmiennej.
?>[/php:1:9062391f82]
cahe
Eh...

Cytat
In php 4.3.0 file() became binary safe.

Więc z plikiem binarnym (a exe nim jest) może być kiepsko... może pokombinuj z fgets, nie wiem.
piter14
to ciekawe jak jest zrobione to że jak wchodzę na jakieś stronki (najczęściej dla dorosłych:)) to zaraz mi się jakaś przeglądarka uruchamia........
cahe
Cytat
to ciekawe jak jest zrobione to że jak wchodzę na jakieś stronki (najczęściej dla dorosłych:)) to zaraz mi się jakaś przeglądarka uruchamia........

dziurawe IE. Polecam www.windowsupdate.com
piter14
już mi się nie ładują....... /wchodze tylko na zaufane laugh.gif laugh.gif laugh.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.