Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [www] Szablon strony + zarządzanie
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
tansky
Witam skromnie starych wyjadaczy.

Jako że większość zleceń dla raczkującego webmastera (jak ja) stanowią proste strony dla prostych firm, postanowiłem opracować coś w rodzaju gotowego szablonu z jego obsługą. Dzięki temu po podmianie grafik i styli jestem w stanie stworzyć unikalną stronę wraz z administracją w max kilka dni.

Proszę o ocenę poniższego szablonu (grafika / przejrzystość / elastyczność / przydatność / wygoda zarządzania treścią).

Aby przejść w tryb administracyjny proszę w okienku wyszukiwarki wpisać demo.demo

Szablonik

Będę wdzięczny za wszelkie uwagi.

// edit: Wiem że <table>, po raz setny obiecuję sobie przerzucić się na <div>-y, ale co siadam do nowego projektu to jestem już zbyt spóźniony na naukę :/
Cysiaczek
Muszę powiedzieć, że bardzo miło się ogląda. Szkoda, że znów te LOre ipsumy :| chciałbym polski tekst zobaczyć. Administracja jednak nie przydpadła mi do gustu... za mało możliwości... cóż - o gustach sie nie dyskutuje hehe. smile.gif
Pozdrawiam
tansky
Cytat
Szkoda, że znów te LOre ipsumy :| chciałbym polski tekst zobaczyć

Proszę bardzo

Cytat
Administracja jednak nie przydpadła mi do gustu... za mało możliwości...

A można wiedzieć czego konkretnie Ci brakuje?

Dzięki za opinię.
Cysiaczek
np:
przenoszenia artykułów pomiędzy kategoriami lub, co bardziej mi się nie podobało, to strasznie krótkie pole edycyjne przy nowych artykułach. Masz na 40 kolumn - mało czytelne przy nieco dłuższym tekscie.
Ot. Takie pierdóły bym zmienił. smile.gif
tansky
Cytat(Cysiaczek @ 6.07.2006, 15:05 ) *
np: przenoszenia artykułów pomiędzy kategoriami

Jest smile.gif

Cytat(Cysiaczek @ 6.07.2006, 15:05 ) *
co bardziej mi się nie podobało, to strasznie krótkie pole edycyjne przy nowych artykułach. Masz na 40 kolumn - mało czytelne przy nieco dłuższym tekscie.

Racja, racja. Do poprawki.
Cysiaczek
Bij, zabij, ale przenoszenia artykułów nie widzę. Można zmieniać kolejność, ale z jednej kategorii do drugiej nie przeniesiesz... a może ukryłeś winksmiley.jpg
tansky
Cytat(Cysiaczek @ 6.07.2006, 15:57 ) *
Bij, zabij, ale przenoszenia artykułów nie widzę. Można zmieniać kolejność, ale z jednej kategorii do drugiej nie przeniesiesz... a może ukryłeś winksmiley.jpg

Ukryłem... w edycji artykułu. Widzę że to rozwiązanie nie okazało się szczególnie intuicyjne :/.

/// edit
Być może mylisz 'zajawki' z pierwszej strony z właściwymi artykułami.
Zaloguj się i edytuj artykuł.
Cysiaczek
Ops winksmiley.jpg Racja - jest. Przepraszam.
Może taka sugestia - a propo przenoszenia - daj ikonkę przeniesienia obok ikonek edycji, kasowania i reorderu. Może będzie intuicyjniej (heh - po prostu mi sie będzie bardziej podobało smile.gif )
NuLL
IMHO edycje mozna by zrobic AJAXową smile.gif
nasty
Za sam design (wyglad) daje ci 9/10 -> jest naprawde super, i w odroznieniu od wiekszosci stron ladnych od strony graficznej, jest prektyczny i mozna tam wstawic spore ilosci textu. Gratuluje udanego (projektu/pomuslu) !

//Edit

I jeszcze jedno, dobre zrobiles kontrole bledow w przypadku wpisanie zlego $_GET itd...
Jarod
Cytat(NuLL @ 6.07.2006, 19:17 ) *
IMHO edycje mozna by zrobic AJAXową smile.gif

A jaka jest różnica?
tansky
Cytat(nasty_psycho @ 6.07.2006, 20:11 ) *
I jeszcze jedno, dobre zrobiles kontrole bledow w przypadku wpisanie zlego $_GET itd...

Jestem z natury designerem nie coderem. Dlatego projektując zasadę działania staram się maksymalnie ograniczać ilość/znaczenie wartości używanych zmiennych, bo przy rozroście projektu mogę ich nie ogarnąć rozumkiem i stworzyć niebezpieczne luki. Stąd linki z gatunku href="?konfiguracja#up" itd.. Nie ufam internautom, a swojemu talentowi jeszcze mniej winksmiley.jpg.
nasty
Przydalobysie zeby w pole edycji textu wstawic jakis WYSIWYG (FCK-tinymce)...
Master Miko
Rzeczywiście intuicyjna obsługa. Udało mi się szybko zmienić tytuł strony tongue.gif

Nie no fajny design, lekki i przyjemny.

ps. lubie pomidory tongue.gif
.radex
nie moge wejsc w panel admina. wywala jakiś błąd. pisze tylko " Error "
kwiateusz
mi wszytsko dziaął pięknie winksmiley.jpg design ładny i poruszanie się po panelu nawet intuicyjne chociaż na początku nie domyśliłem się że ten "dymek" jest do edycji artykułu winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.