Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Znak wodny na zdjęciach?
Forum PHP.pl > Forum > PHP
kukix
Witam.
Potrzebuje nanieśc na każde zdjęcie dodane do galeriii znak wodny autora...

Znak wodny (czyt. logo autora z usytawioną przeźroczystością na 20%)...

Czy jest możliwość, żeby kodzik php robił to za mnie.. tzn. nanosił plik gif na inne zdjęcie... prosze o podpowiedź...
Strzałek
kurde!
Ale wy leniwi jesteście.
Tylko na gotowe czekacie. Napewno jest masa tego na forum, masa w internecie i masa gotowych klas/funkcji :/
Tylko się ruszyć i poszukać.

Naprawdę to nie boli :|

http://www.php.org.pl/artykuly/4/12
treewood
Strzałek - sorry za offtopic ale uwierz mi, ze to nie jest problem tylko tego forum. mozesz pisac regulaminy, zapodawac wyszukiwarke w 50 miejscach, przed dodaniem tematu informowac by szukali itd itp ale niestety i tak zapodaja 10-raz to samo pytanie nawet z identycznym tematem co kiedys ktos inny napisal. ale jak usuniesz topic to sie jeszcze obraza tongue.gif
thornag
OFF tongue.gif

Bo to trzeba zrobic tak, jak sie zaklada temat to skrypt powinien sciagac keywordy z tematu i wyswietlac wyniki wyszukiwania smile.gif Poznniej maly dilej w zaleznosci od ilosci wynikow, i na koncu kazdego znalezionego watku checkbock PRZECZYTALEM smile.gif No i wtedy ewentualnie mozna zalozyc temat smile.gif
kukix
Cytat(Strzałek @ 14.07.2006, 23:35 ) *
kurde!
Ale wy leniwi jesteście.
Tylko na gotowe czekacie. Napewno jest masa tego na forum, masa w internecie i masa gotowych klas/funkcji

Sorki.. rozumie was w 100%... no ale nie wpadłem na to, że znak ktoś nazwał to znak wodny... a na tym forum szukałem i nie znalazłem..
Aha.. no i nie chciałem gotowca, ale naprowadzenie mniej więcej jak to osiągnąc..
NetJaro
Cytat
Sorki.. rozumie was w 100%... no ale nie wpadłem na to, że znak ktoś nazwał to znak wodny... a na tym forum szukałem i nie znalazłem.. Aha.. no i nie chciałem gotowca, ale naprowadzenie mniej więcej jak to osiągnąc..

Jak to niewpadłes, jak tego wyrażenia użyłeś w swoim pierwszym poście. Szukając tutaj na forum (poprzez wyszukiwarkę oskryptowania forum bądź wyszukiwarkę Google) można znaleść sporo tematów na ten temat.
kukix
Poradziłem już sobie z nałożeniem jednego obrazka na drugi... jednak jest problem z przeźroczystością...

Jak ustawić przeźroczystość znaczka np na 50%...?

Próbowałem przyszykować w Photoshop'ie znaczek w gif'ie z ustawioną przeźroczystością... Jednak po naniesieniu na zdjęcie przeźroczystość wskakuje na 100%...

W manualu wyszukałem imagealphablending(), jednak to chyba nie do tego służy...

Może ktoś naprowadzićmnie na "trop"...?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.