Jest to darmowy skrypt ściągnięty z Netu. Czy php w ogóle umożliwia coś takiego? Jeżeli tak to dlaczego u mnie to nie działa. Chciałem jeszcze dodać, że powyższy kod umieszczony jest w odpowiednim miejscu więc nie to jest przyczyną. Proszę o pomoc.
kossa
25.07.2006, 08:20:31
Otrzymujesz jakiś komunikat o błędzie, czy strona jest pusta w miejscu gdzie powinien być kod?
Na pewno masz plik overlib.js o dopowiednim miejscu?
Choć IE jest :-( to w nim może odpal skrypt, IE pokazuje komunikaty o błędach.
Pozdrawiam, Łukasz
suworow
25.07.2006, 09:12:25
Skrypt nie działa ani w eksplorerze ani w firefoksie. Na innych przeglądarkach nie testowałem bo niby po co... . Za to uruchamia się ze zwykłego kodu HTML w pliku *.html (więc jeżeli chodzi o umiejscowienie wszystko jest ok) - z php nie chce. W obu przeglądarkach nie ma żadnego komunikatu - tak jakby ta część kodu była ignorowana. Trochę sfrustrowany już jestem...pliz help
Ja_Szczur
25.07.2006, 09:15:32
może to głupie... ale czy uruchamiasz plik *.php poprzez serwer? [np. localhost]
suworow
25.07.2006, 09:52:51
Cytat(Ja_Szczur @ 25.07.2006, 10:15 )
może to głupie... ale czy uruchamiasz plik *.php poprzez serwer? [np. localhost]
Nie wiem czy do końca zrozumiałem pytanie... chodzi Ci o to czy uruchamiam plik za pomocą interpretera php.exe czy za pomocą apacha, tak? (zresztą chyba na jedno wychodzi...). Stronę testuję na serwerze w internecie.
Ja_Szczur
26.07.2006, 11:36:41
pytam, bo kolega uruchamiał plik *.php i *.html w "samym" IE, dziwiąc się, że ten pierwszy nie działa :]
a php wywala jakiś błąd? zobacz źródło, może chodzi o \" i inne znaki specjalne