Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Odwołanie do JS z generowanego kodu HTML
Forum PHP.pl > Forum > PHP
suworow
Witam.W zmiennej, która przechowuje kod HTML, który ma być wygenerowany umieściłem odwołanie do JavaScriptu w postaci:

1. <script language="JavaScript">
  2. defaultStatus="Overlib 4.21";
  3. </script>
  4. <script language="JavaScript" src="overlib.js"></script>

Jest to darmowy skrypt ściągnięty z Netu. Czy php w ogóle umożliwia coś takiego? Jeżeli tak to dlaczego u mnie to nie działa. Chciałem jeszcze dodać, że powyższy kod umieszczony jest w odpowiednim miejscu więc nie to jest przyczyną. Proszę o pomoc.
kossa
Otrzymujesz jakiś komunikat o błędzie, czy strona jest pusta w miejscu gdzie powinien być kod?

Na pewno masz plik overlib.js o dopowiednim miejscu?

Choć IE jest :-( to w nim może odpal skrypt, IE pokazuje komunikaty o błędach.

Pozdrawiam,
Łukasz
suworow
Skrypt nie działa ani w eksplorerze ani w firefoksie. Na innych przeglądarkach nie testowałem bo niby po co... smile.gif . Za to uruchamia się ze zwykłego kodu HTML w pliku *.html (więc jeżeli chodzi o umiejscowienie wszystko jest ok) - z php nie chce. W obu przeglądarkach nie ma żadnego komunikatu - tak jakby ta część kodu była ignorowana. Trochę sfrustrowany już jestem...pliz help sad.gif
Ja_Szczur
może to głupie... ale czy uruchamiasz plik *.php poprzez serwer? [np. localhost]
suworow
Cytat(Ja_Szczur @ 25.07.2006, 10:15 ) *
może to głupie... ale czy uruchamiasz plik *.php poprzez serwer? [np. localhost]

Nie wiem czy do końca zrozumiałem pytanie... chodzi Ci o to czy uruchamiam plik za pomocą interpretera php.exe czy za pomocą apacha, tak? (zresztą chyba na jedno wychodzi...). Stronę testuję na serwerze w internecie.
Ja_Szczur
pytam, bo kolega uruchamiał plik *.php i *.html w "samym" IE, dziwiąc się, że ten pierwszy nie działa :]

a php wywala jakiś błąd?
zobacz źródło, może chodzi o \" i inne znaki specjalne

ustaw sobie wyświetlanie błędów:
error_reporting( E_ALL );
ini_set( 'error_reporting', E_ALL );
ini_set( 'display_errors', 'On' );
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.