Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: PHP Początkujący
Forum PHP.pl > Inne > Opinie, ogłoszenia, pytania > Forum
spenalzo
Czy na forum php Początkujący mogą pisać goście?

Według mnie nie, ponieważ:
a) jak się komuś nie chce zarejestrować to tym bardziej nie bedzie się chciało wyszukiwać
cool.gif brak możliwości poprawiania postów, a co za tym idzie brak dbałości ich jakość
xenka
Ktos chyba zapomnial ustawic zezwolenia... W kazdym badz razie wedlug mnie nie powinni.
[Regis]
I ja sie z tym zgadzam - rejestracja nic nie kosztuje, a jak Goscie maja zjakies prawa, to sie balagan robi.
kurtz
Hej
Cytat
Czy na forum php Początkujący mogą pisać goście?
Tak.

Chcac zadac jedno pytanie chcialo by ci sie rejestrowac? mi nie.

Pozdrawiam
dragossani
Posunięcie było celowe. Uważam, że goście powinni mieć możliwość pisania na forum dla początkujących.

Cytat
"]I ja sie z tym zgadzam - rejestracja nic nie kosztuje, a jak Goscie maja zjakies prawa, to sie balagan robi.

To, że ktoś jest zarejestrowany nie powstrzyma go od robienia zamieszania, jeśli ma na to ochotę.

Cytat
jak się komuś nie chce zarejestrować to tym bardziej nie bedzie się chciało wyszukiwać

Tak, to bardzo możliwe. A teraz jak jest? Nawołujemy do używania wyszukiwarki, a i tak co chwilę tematy się powtarzają. Forum robi się niebezpiecznie snobistyczne, elitarne i hermetyczne. Forum dla początkujących ma mieć taryfę ulgową - takie są założenia.

Cytat
brak możliwości poprawiania postów, a co za tym idzie brak dbałości ich jakość

Zwróć uwagę na to, że forum to jest automatycznie czyszczone ze starszych postów - będzie ciągła rotacja treści. Jakość postów będzie niższa, ale to nieuniknione. Uczymy się na błędach. Uwierz, że gość obserwując jakość wypowiedzi stałych bywalców forum (umiejętne formułowanie pytań, używanie BBCode) też chce, żeby jego posty wyglądały tak dobrze. Szybko się nauczy.

Główym powodem, dla którego forum dla początkujących jest dostępne dla gości, jest ogrom użytkowników mających na koncie 1, 2 posty. Co to oznacza? Że ludzie rejestrują się, żeby zadać jedno pytanie, po czym znikają. Co to za użytkownik? Chodzi o to, by rejestrowali się ci, którzy rzeczywiście chcą z forum korzystać.
[Regis]
Dragossani --> Ale wtedy mozna mu zbanoiwac ksywke etc. w ramach ostrzeznia. Chyba ze wolisz od razu banowac po IP smile.gif
dragossani
Ostrzeżenia wysyła się na PW. Blokada konta to ostateczność i zawsze wiąże się z blokadą IP. Jaki sens ma blokada konta, skoro gość zaraz zakłada następne?
xenka
Cytat
Ostrzeżenia wysyła się na PW.

Jak wyslesz ostrzezenie niezarejestrowanemu uzytkownikowi?
BzikOS
szach - mat winksmiley.jpg
Seth
Raczej PAD winksmiley.jpg
Ja tez jestem za tym aby goscie mogli sie wypowiadac na forum dla poczatkujacych. Jest duzo osob, ktore loguja sie.. zadaja pytanie i potem sie nie pokazuja, a jak sie pokaza to zakladaja nowe konto bo nie pamietaja hasla do poprzedniego.
Zobaczcie na liczbe zarejestrowanych osob z 0 czy 1 postem - jest ich wiekszosc. Dlatego walsnei nie ma co zmuszac uzytkownikow, ktorzy chca tylko napisac jedno pytanie aby sie rejestrowali.
spenalzo
Hmm, no dobra, przekonaliście mnie :-) ale tylko częściowo.
Bo przecież zostało przyjęte założenie że co pół roku forum będzie czyszczone z użytkowników którzy się nie logowali od np. pół roku...
dragossani
Poprawka: nie logowali się od pół roku i mają 0 postów.
svvider
Jestem za NIE. Wolalbym jednak zeby sie rejstrowali bo moze kiedys beda chcieli cos jeszcze napisac i jeszcze i jeszcze... to im sie oplaci poniewaz kiedys moga chciec cos napisac na innym "kanale", a wtedy beda musieli i tak sie zarejstrowac. Jednym slowem [b][i][u][color=red][/color]
menic
Również uważam, że powinni pisać tylko zarejestrowani. Nie rubmy bałaganu aaevil.gif
svvider
Chyba pierwszy raz ktoś mnie poparł (i słusznie).
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.