Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Smarty + overlib -> prosba o pomoc
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania > Systemy szablonów
zbynio4
Witam, mam prosbe.
Najprawdopodobniej to bzdet jednak prosze o pomoc.
Problem :
Smarty + overlib, ni jak poza kilkoma parametrami nie jestem w stanie zmusic smarty do tego zeby np zmienil mi kolor tla w okienku, wyswietlil linka a co najwazniejsze wyswietlil grafike.
W manualu smarty sa tylko dwa przyklady:
  1. <a href="#" {popup text="info text!"}>info</a>
  2.  
  3. <a href="#" {popup sticky=true caption="info contents"
  4. text="<ul><li>links</li><li>pages</li><li>images</li></ul>" snapx=10
  5. snapy=10}>info</a>

kombinuje z dodawaniem dodatkowych parametrow jak bgcolor czy inne i za kija mi nie chce sie wyswietlac tak jak chcialbym. Prosze ktoregos z wielce szanownych kolegow o lapotologiczny przyklad dotyczacy linka czy grafiki, czy nawet przypisania stylu w oknie pop_up.
Z gory bardzo dziekuje za pomoc.
KG-
Co do pierwszego to
Kod
{popup captionfontclass="item-caption" sticky="true" noclose="true" textfontclass="item-desc" width="300" caption="nazwa" text="tekst"}

Gdzie textfontclass i captionfontclass to chyba się domyślasz co to jest smile.gif

Problem w tym że obecne smarty nie obsługuje (nie przekazuje do overliba) parametrów textfontclass ani captionfontclass, mimo że sam overlib jest obsługuje. Sposobów obejścia może być wiele, ja sobie poradziłem w prosty sposób - po prostu dodałem te dwie instrukcje.

W pliku smarty/libs/plugins/function.popup.php:
Cytat
case 'caption':
case 'closetext':
case 'status':

case 'captionfontclass':
case 'textfontclass':

$append .= ',' . strtoupper($_key) . ",'" . str_replace("'","\'",$_value) . "'";
break;

Wtedy overlib otrzyma swoje parametry i już możesz sobie w stylach dokładnie zdefiniować jak będą wyglądały twoje okienka.

Kwestia druga - linki - po prostu dodaj je jako linki, czyli
text="<ul><li><a href=\"cel\">nazwa linka</a></li><li><a href=\"kolejny_link\">link 2</a></li></ul>"

Jeśli nie chciałby przełknąć z podwójnymi ciapkami to spróbuj z pojedynczymi.

Pozdrawiam
zbynio4
KG- dzieki wielkie za podpowiedz,
ja to obszedlem (mowa o stylach) w bardziej chamski sposob,
dopisujac w overlib.js style w
  1. if (typeof ol_fgclass=='undefined') var ol_fgclass="styl1";
  2. if (typeof ol_bgclass=='undefined') var ol_bgclass="styl2";

tez dziala, aczkolwiek nie jest to eleganckie rozwiazanie biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.