Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript] Jak w polu textarea po wciśnięciu guzika (button) otoczyć zaznaczony tekst elementami HTML, np. pogrubieniem?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
TouchThis
Dokładnie tak jak w temacie, w google mi jakieś płatne porady oferuje, a nie robiłem nigdy takiej rzeczy. musze teraz zrobić mini panel administracyjny dla kogoś kto nie potrafi html'a dlatego pytam :/
kamikaze_
Użyj jakiegoś edytora treści np. FCKeditor czy TinyMCE.
MagnuM
Cytat(kamikaze_ @ 6.08.2006, 00:14 ) *

Ojejku... na JS się nie znam ni w ząb, ale ja jednak proponuje jakąś funkcję ala onclick ? Nie wiem jak to działa ale prawdopodobnie tworzyło się link z url równym '#' i dodawało akcję onclick.. tyle wiem. Co dalej? worriedsmiley.gif
mike
~TouchThis tutaj: quirksmode.org :: Get selection masz przykład zaznaczania i pobierania tego zaznaczenia.
Mam nadzieję, że z tym przykładem uda Ci się osiągnąć to czego chcesz.
TouchThis
Cytat(mike_mech @ 5.08.2006, 22:26 ) *
~TouchThis tutaj: quirksmode.org :: Get selection masz przykład zaznaczania i pobierania tego zaznaczenia.
Mam nadzieję, że z tym przykładem uda Ci się osiągnąć to czego chcesz.

ten przykład mi nie działa, firefox 1.5 :/
chodzi mi o takie coś, jak jest na forum do pisania postów ale wersja prymitywna smile.gif)
mike
Cytat(TouchThis @ 6.08.2006, 00:51 ) *
ten przykład mi nie działa, firefox 1.5 :/
chodzi mi o takie coś, jak jest na forum do pisania postów ale wersja prymitywna smile.gif)

Dziwne mi działa doskonale smile.gif
Mam FF 1.5.0.6

Ale skoro chcesz coś takiego jak tutaj to ... o ile się nie mylę to JavaScript ma otwarte źródło.
Zerknij i sobie skopiuj smile.gif
TouchThis
Cytat(kamikaze_ @ 5.08.2006, 22:14 ) *

przecież pisze, że do panelu na strone potrzebuje :|

mike_mech >> ze zwykłej ciekawości snitch.gif kogo masz w avatarze biggrin.gif ?

---
Na avatarze jest moja Narzeczona.
~mike_mech
Cysiaczek
Przecież te edytory to właśnie są na strony www!
TouchThis
Faktycznie :/ z góry zakładałem, że jak w nazwie Editor to plik wykonywalny tongue.gif

Dzięki Rkingsmiley.png
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.