Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Zapis obiektów wraz z agregacjami
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Object-oriented programming
UDAT
1. Czy istnieje jakiś prosty sposób na przechowywanie obiektów ( z agregacjami ) między wywołaniami strony, jednocześnie pozwalające na wyciągnięcie tylko potrzebnych obiektów?
Zastanawiałem się nad serializacją, jednakże przy dużej ilości agregacji jest to dość karkołomne. Z APC raczej też mi się nie uda (nie używałem).

2. W jaki sposób zrzucić obiekt do pliku XML (tzn. właściwości) i jak rozwiązać problem zapętlenia (nie wiem jak to nazwać -- przykład niżej)
  1. <?php
  2. class BinaryTreeNode {
  3. private $parent, $leftChild, $rightChild;
  4.  
  5. //gettery i settery pominąłem
  6. // ....
  7. }
  8. ?>

więc
  1. <?php
  2. $binaryTreeNodeInstance -> getLeftChild() -> getParent() == $binaryTreeNodeInstance
  3. ?>

co w ostateczności doprowadzi do zapętlenia.

Oczywiście problem 2. to specjalny przypadek pierwszego jednak podejrzewam, że istnieje efektywniejsze rozwiązanie pierwszego
mariuszn3
Ad. 2
Dlaczego nie skorzystałeś z roszerzenia DOM?
Tam masz wszytkie potrzebne funkcje.
Jarod
Cytat(mariuszn3 @ 6.08.2006, 12:02 ) *
Ad. 2
Dlaczego nie skorzystałeś z roszerzenia DOM?

A co to jest? tongue.gif
mariuszn3
J4r0d a wiesz co to jest manual php ? smile.gif
Jarod
Cytat(mariuszn3 @ 6.08.2006, 12:42 ) *
J4r0d a wiesz co to jest manual php ? smile.gif

Wiem. Ale wole po polsku ;P
mariuszn3
Jest to rozszerzenie umożliwiające budowanie drzewa DOM (Wszystko według specyfikacji XML).. po więcej informacji odsyłam do tutoriali na temat XML smile.gif
Jarod
Cytat(mariuszn3 @ 6.08.2006, 13:04 ) *
Jest to rozszerzenie umożliwiające budowanie drzewa DOM (Wszystko według specyfikacji XML).. po więcej informacji odsyłam do tutoriali na temat XML smile.gif

Dziękuje smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.