Jestem nowy na forum i dopiero zaczynam uczyć sie php...
Robie stronkę i mam problem z formularzem. Czytałem dużo postów na ten temat, były zbliżone odpowiedzi, ale skrypty caly czas nie działały, albo ja je zle zamieszczałem w kodzie.
Stworzyłem dwa pliczki
form.php
<form action="post.php" method="post"> <center> <table border="0" cellpadding="3" cellspacing="1" width="700"> <tr> </tr> <tr> </tr> <tr> <td class="row2" width="77%"> </tr> <tr> </tr> <tr> </tr> <tr> </tr> <tr> </tr> <tr> <td class="cat" colspan="2" align="center"> <input type="submit" name="submit" value="Wyslij" class="mainoption" /> <input type="reset" value="Wyczysc" name="reset" class="button" /> </td> </tr> </table> </center> </form>
oraz skrypt odpowiedzialny za wysłanie wiadomości
post.php
<?php $clanname=$_POST["clanname"]; $mail=$_POST["email"]; $gg=$_POST["gg"]; $ip_serwera=$_POST["ip_serwera"]; $uwagi=$_POST["uwagi"]; $tekst="<b>-=FORMULARZ USTANOWIENIA MECZU=-</b> <br /><br /> <b>Nazwa Klanu:</b> <i>$clanname</i> <br /> <b>Adres e-mail:</b> <i>$mail</i> <br /> <b>Numer Gadu-Gadu:</b> <i>$gg</i> <br /> <b>IP Serwera:</b> <i>$ip_serwera</i> <br /> <b>Uwagi:</b> <br /><i>$uwagi</i>"; $subject = "$clanname -> chce sie umowic na spara! :rn"; $headers = "MIME-Version: 1.0rn". "Content-type: text/html; charset=iso-8859-2rn". "From: <".$from.">rn". IF ($result) { include "wyslano.html"; } else { include "error.html"; } ?>
Wszystko działa. Po wypełnieniu formularza dostaje maila na pocztę.. jest oK!

Chciałbym by pola oznaczone * czyli clanname oraz email nie byly puste. Jak ktos ich nie wypełni pojawi sie strona z tym samym formularzem i a nad nią mala tabelka z informacja: Nie wypełniłeś wymaganych pol...
Z góry dzięki za pomoc...
Pozdrawiam!