<HTML> <HEAD> <META HTTP-EQUIV="Content-type" CONTENT="text/html; charset=iso-8859-2"> </HEAD> <BODY> <? if (!file_exists("urzytkownicy/$log.dat")) { echo("Błędne dane !"); } elseif (file_exists("urzytkownicy/$log.dat")) { include("urzytkownicy/$log.dat"); if($pytanie == $pyt && $odpowiedz == $odp) { $majl="yyy@o2.pl"; // tutaj wpisz swój adres email $inf=("Ponieważ zapomniałeś swojego hasła jestem taki uprzejmy że wysyłam Ci je w prezencie. Brzmi ono: $password Przy okazji polecam zażywać odpowiednie środki wzmacniające pamięć."); mail("$majl","Przypomnienie hasla","$inf"); echo("<center>Drogi $log. Hasło zostało przesłane na Twoją skrzynkę email - $majl</CENTER>"); } else {echo ("błąd - Nie podałeś wszystkich danych !"); } } ?> </BODY> </HTML>
Problem pojawia się tutaj:
$majl="yyy@o2.pl"; // tutaj wpisz swój adres email [html] następnie tutaj: [html] mail("$majl","Przypomnienie hasla","$inf");
Więc, użytwkonik który wejdzie na moją stronę i się rejestruje, wpisuje swoj email, a mimo to : przypomnienie hasła, co wyświetlca powyższy skrypt - leci na adres yyy@o2.pl -
Jak moe zrobić, aby każdy kto wszedł podał swój mail, i aby na ten mail ktory podał szło przypomnienie hasła. O to mi chodzi. Jak mogę zmienić ten skrypt..... albo inny, który będzie kompatybilny z moimi pozostałaymi plikami php, które także obsługują rejestrację.
Oraz, mam pytanie jak można wstawić (jakąś komendą ) plik php w html, czyli np;
<html>
<head>
<? php
ble
ble
ble
?>
</head>
</html>
I czy mogę okreslić położenie tego ksryptu php na mojej witrynie ?
Ale najbardziej zlaeży mi na tym peirwszym problemie