Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Layout] Na bloga portfolio itp
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
eai
Witam.

Wersja 1.0 projektu na bloga/portfolio.
Zapraszam do oceniania.

http://eai.pl/amazingblog.jpg

BTW: Oko jest moje... robione cyfrówką smile.gif
Cysiaczek
Podoba mi się guitar.gif
Daję mocne 7/10 - za czcionki - te od menu i tekstu sa identyczne.

Pozdrawiam.
SHiP
Góra ładna, podoba mi sie pomysł z tymi nawiasami klamrowymi, odpada grafika przy newsie, stopka i to takie cos niebieskie tuz nad nią... Reszta w porządku winksmiley.jpg

Jak dla mnie jest bardzo dobrze winksmiley.jpg
Speedy
Mnie się podoba. Bardzo fajny pomysł winksmiley.jpg.
Jedynie zlikwidowałbym tę łapkę (cursor:hand), choć nie wiem, czy aby na pewno to element grafiki tongue.gif i jeszcze w stopce jest biały napis zlewający się z tłem stopki. Ogólnie projekt jest bardzo ciekawy. Jestem na tak.
Jarod
To coś niebieskie nad stopką usunąłbym. Ponadto naprawdę podoba mi się. 8/10
tiraeth
Nawiasy klamrowe a'la kultura} z Dziennika "Polska Europa Świat" biggrin.gif

4/10
wht
Fajny pomysł ocena 8+/10. Nie będę orginalny stopka zlewa się z tłem i to "coś" niebieskie nad nią zupełnie nie pasuje ale ogólnie baja.
siemakuba
* nawiasy klamrowe - fakt, nieźle wyglądają. Ale to koncepcja stara jak świat, pamiętam jak parę lat temu były modne. Jakoś tak wtedy, kiedy modne były też paski 45 stopni w tle ;) Choć, nie ukrywam, że ostatnio nawiasik sam gdzieś wykorzystywałem :)

* pytanie - co oznaczają quasi-buttony po prawej (PHP4, PHP5, AJAX)? Wyglądają właśnie jak buttony, co sugeruje że będą klikalne. Jeżeli będą klikalne, to są strasznie oderwane od reszty, i "fruwają" tam jakoś bez celu :)

* Uwagi - stopka - no, patrząc na powyższe posty, coś z nią nie tak :) nie pasuje do spokoju i stonowania całej reszty. Za bardzo krzyczy ten liquidowy drzyzd :)

* Uwagi - typografia
po pierwsze, font większy - 12px - to ma się dobrze czytać :)
po drugie, interlinia - dla 12px fonta daj coś około 17-18px (CSS: line-height)
po trzecie, font nie powinien być biały - robi się za duży kontrast, oko się męczy, nie czyta się dobrze. Zamiast białego, coś bardzo wpadające w biały, ale jednocześnie będące bardzo dalikatnym odcieniem błekitu.
nagłowki w kolumnie po lewej stronie - daj im więcej życia! Większy font (14 - 16px). Data mogłaby być delikatniejsza. :)

Ocena końcowa - idzie w dobrą stronę :)

edit:
coś mniej więcej w tę stronę:

pozdr.
lukir
*Ja bym też coś zrobił z tą stopką: może bez efektu gradientu, sama przezroczystość, ale też tylko 20%-30%;

*Oko na górze strony możnaby przesunąć nieco w lewo (tak żeby było widać źrenicę i kawałek tęczówki po prawej stronie).
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.