Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [layout] Strona pod blog programisty ;)
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
SHiP
Ktoś z forum mnie prosił o ciemną stronke pod bloga... Po przesiadce na linuxa musiałem przyzwyczaić sie do gimpa no i oto wyniki...

http://ehand.muminski.be/wip/2.jpg

Miejsce na text zostanie rozszerzone lekko bo marginesy sa za małe ;] a nie mam nerwow zeby wszystko płaszczyc i przestawiac... poprawi sie przy montowaniu kodu html.

ps. wie ktos jak w gimpie ustawic zawijanie textu w polu textowym??
nazihipi
- ciekawy efekt z tłem gdy się przewija z dołu do góry..
- ten login tam sterczy i czeka aż ktoś go urwie winksmiley.jpg
- brzydkie czcionki (ARTICLES, etc)
- na grawice w top (dokładnie: monitor) widać efekt jakiegoś wtapiania bądź podobnego efektu lub niestarannego wycięcią..

7/10
Speedy
pomysł fajny, ale ta czcionka jakaś niewyraźna i literki są za ciasno zestawione. Jak już większość rogów zaokrągliłeś, to ten kwadrat "Log in" też mogłeś. Jakoś dziwnie wygląda zawartość menu "Forum" i "Articles" na takim samym tle, jak tło strony. W przypadku tej strony, powinno to być wg mnie wyodrębnione, bo będzie wtedy raczej lepiej wyglądać.
Strona nawet ciekawa, ale należałoby ją trochę dopracować.
Jarod
Nie ładuje się
SHiP
Coś serwer padł ;/

Jarod
Jak dla mnie zbyt ciemno, niewyraźnie czcionki. Cięzko będzie Ci zrobić takie tło z gradientem w rzeczywistości.. Pomysł fajny ale do poprawy. Ocena 5/10
SHiP
Cytat
Cięzko będzie Ci zrobić takie tło z gradientem w rzeczywistości

Chyba zartujesz... jedna linijka css, jedna grafika na 1px szerokosci ;] W czym problem?
Jarod
Cytat(SHiP @ 16.08.2006, 09:11 ) *
Chyba zartujesz... jedna linijka css, jedna grafika na 1px szerokosci ;] W czym problem?

Pospieszyłem się. Kiedyś próbowałem robić takie tło z gradientem i do tego dołożony jeszcze patern. Wszystko byłoby ok, gdyby nie belka, krórą trzeba było umieścić. W moim przypadku klik nie dało się ponieważ IE powiela tło tylko dla elementu body.

W każdym b±dľ razi pokaż jak to zrobisz. Z chęci± przetestuje ;p
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.