Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Aktualnie dobry hosting z PHP5
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Stron: 1, 2, 3
Najki
Mógłby ktoś polecić mi jakiś dobry i w miarę tani hosting z PHP5? Jest tego teraz na pęczki, a nie chciałbym kierować się opiniami jakiś początkujących osób z forum webhelp, lecz programistów z forum php.pl.

Głównie chodzi o niezawodność i dobrą obsługę (dotychczas korzystałem z usług avx.pl, ale ostatnio mnie nie zadowala) oraz dobrą konfigurację serwera (przyjazną programiście php).

Mam nadzieję, że nie powielam innych tematów, próbowałem szukać.
nazihipi
jest już temat o hostingu na forum .. poszukaj
mike
Jaką firmę hostingową polecacie
NuLL
OT: avx.pl NIE POLECAM NIKOMU - przestali odpowiadac na Zgloszenia do administratorow dry.gif Obiecali php 5.1 nie ma. MySQLa nowego tez - nie ma. I z..........a konfiguracja php sad.gif
mike
Kiedyś poleciłbym livenet.pl, ale już nie.
Owszem konfiguracja i sprzęt w porządku. Do działania też nie mam zastrzeżeń.
Dostępne narzędzia różnież są w porządku i spełniają swoje zadanie.

Ale Biuro Obsługi Kienta złożone jest chyba z bandy gówniarzy, którzy nikogo nie szanują.
Po wykupieniu konta, przez jakiś czas wszystko było na zawołanie.
Dodatkowe biblioteki były doinstalowywane prawie na zawołanie, aż ...
... poprosilem o mb_string dla php5.

Wtedy zacząło się zbywanie i olewanie, do admina wysłałem około 4-5 maili, na które nawet nie dostałem odpowiedzi.
Po tym złozyłem oficjalną skargę w BOK co skutkowało uzyskaniem deklaracji ,że sprawą moją zajmą się od ręki i następnego dnia będzie spełniona.

Czekałem tydzień.

Założyłem wątek na ich forum ośmieszając ich i cytując maile przy okazji opowiedziałem jak zostałem potraktowany.
Oraz równolegle wysłałem kolejnego maila do BOK.

Rezultaty były natychmiastowe:
  • Brak odpowiedzi
  • Usunięcie wątku z forum
Przykro mi to mówić, bo byłem swego czasu bardzo zadowolony z livenet.pl ale ... omijajcie ich, chyba że wystarczy Wam domyślna konfiguracja serwera (która w sumie jest i tak bardzo dobra).
Diwi
No to ja polece progreso.pl, jestem u nich od prawie roku i jaknarazie nie było żadnego padu, BOK działa bardzo szybko, php 4 i 5 (obie wersje aktualizowane na bieżąco). Ogólnie bardzo polecam.

Pozdrawiam
seaquest
netstrefa.pl - miałem u nich konto przez rok. Bardzo dobry sprzęt, świetny uptime, jak o coś poprosiłem, to na drugi - trzeci dzień było.

W chwili obecnej przeniosłem się na dreamhost ze względu na Ruby on Rails.
tiraeth
netstrefa.pl - także polecam, zarejestrowany jestem od 17.08 i już mi się podoba biggrin.gif Miła obsługa i szybka reakcja smile.gif
Kuziu
Ja mam konto od 2 lat na www.dmkproject.pl
Na kazdy mail do Admina odpowiedz dostawalem w ciagu godziny no chyba ze byla to pora nocna.

Up time dobry. Pamietam tylko 1 wiekszą przerwe kilku godzinną.

polecam
nazihipi
Cytat(seaquest @ 22.08.2006, 10:16 ) *
W chwili obecnej przeniosłem się na dreamhost ze względu na Ruby on Rails.

na PL powolutku tez można zauważyć RoR'a.. http://www.lap.pl/, niedługo ich sprawdzę, jak nie wypali to też się przeniosę na dreamhost'a.
Wykrywacz
ODRADZAM nazwa.pl , skończyła nam się umowa z nimi, 1,5 tygodnia czekamy na zrzut z mysql'a. Jak narazie zdązyli przesłać plik bez archiwum, potem dumpa sprzed 1,5 miesiąca... no i czekamy może dostaniemy.
A wykupioną mieliśmy tą najdroższą w ofercie usługę.... syf mogiła i brak kultury jeszcze raz odradzam.
macza
Ja polecam boo.pl - tanio, szybko, PHP5 bez safe mode, MySQL, mail, mozna zwiekszyc transfer itd.

BOO.PL - niech żyje biggrin.gif

usunięto referrer /moderator/
Fuzja
Ta, tak polecasz, że jeszcze od siebie refera w linku musisz dać.
Nie polecam boo.pl, zero kontaktu z adminami...
kwiateusz
ja anzwy też jakoś nie polcam.. co jakiś czas zwalnia mi forum nie miłosiernie i za każdym razem piszą że jest DDoS na innego usera...
Fipaj
@mike_mech: 100% racji.

Ja trzy razy dopraszałem się o zwiększenie max_upload_filesize, olali kompletnie (nawet nie odmówili, ech)...

Chyba się przeniosę na sigmahosting.pl -> patrz Oceny.
WereWolf
to i ja polecę coś ze swojej strony...

progreso.pl - wykupiłem niedawno, po kilku potknięciach na firmach, których nazw nie będę wymieniał...

cena może nie jest najniższa, ale wolałem już zapłacić i mieć pewność...

wada jak na razie jedna - autorski panel, który nie jest jeszcze w pełni skończony, tzn. nie ma wszystkich opcji oferowanych u innych (zmiana wpisów DNS i MX i parę innych rzeczy), ale zaleta i to duża - pomoc techniczna, szybka, rzeczowa, czego nie ma w panelu mogą zrobić od ręki...

i jeszcze jedna zaleta - możliwość użycia własnego pliku php.ini globalnie lub dla określonego katalogu

a jeszcze odnośnie panelu... żeby nie było, że ma same wady... jest przejrzysty, opcje które ma są dopracowane i dają całkiem fajne możliwości (m.in. wybór wersji php 4/5 dla określonej domeny/subdomeny, limity transfery dla poszczególnych domen/subdomen itp.)
Speedy
hm...

A znacie może jakiś tani, przyzwoity hosting z php5, w którym można dokonywać płatności za pomocą sms-a? snitch.gif
spenalzo
boo.pl obsluguje PHP5 i można płacić SMSem - a co do jakości to raczej nic sie nie wypowiem, bo nie korzystałem póki co.
Speedy
Dziwne to boo.pl. De facto mają w aktualnościach napisane, że jest php5, ale w swojej ofercie już tego nie zawarli... -> http://www.boo.pl/?oferta (napisali tylko obsługa php4)
Turgon
Nie polecam boo.pl. Z opini kilku moich znajomych firma marna. Obecnie korzystam z i365.pl i jestem jak narazie zadowolony, ale idę ich objechać, że hosting mulić zaczął.
spenalzo
http://www.lh.pl

php 4 & 5
Co do hostingu - bardzo polecam, stabliny, php bez safe mode itd. admin pomocny i dostepny.
Wada - Zeus Web Server = brak mod_rewrite itp, nie działa ŻADNE formatowanie urli, nawet index.php/cos/cosinnego
Stosunkowo niedrogo (150zł za serwer basic + stablinośćto nie jest źle).
Turgon
Polecam jeszcze :
http://miranda.artemida.pl/

Mój znajomy ma tam konto i jest bardzo bardzo zadowolony, a Admin jest pomocny i bardzo często dostępny. (Ostatnio pomagał mojemu znajomemu skonfigurować serwer na localhoście, żeby mógł sobie testować skrypty smile.gif )
dr_bonzo
Cytat
na PL powolutku tez można zauważyć RoR'a.. http://www.lap.pl/, niedługo ich sprawdzę, jak nie wypali to też się przeniosę na dreamhost'a.

Na razie to shit, aplikacje uruchomione w trybie development (przelaczenie na production w environments.rb powoduje error 500), brak ssh (dostepne tylko w najdrozszym pakiecie i za doplata), "konsola" railsow jako plugin do panelu administracyjnego, dziala, ale to nie to co zwykly shell.
rubin
risp_pl - obsluguje zarowno php4 (*.php) jak i php5 (*.php5) z tego co pamietam smile.gif.
Jest dostep do shella, mod_rewrite, praktycznie zadnych ograniczen. Bardzo wydajny: skrypty ktore inne hostingi ubijaly za przeciazanie tutaj smigaly bez problemow.
Levabul
Oczywiście wszystkie firmy hostingowe z tych wymienionych oferują obsługę PDO ? (szukałem na stronach większości i znalazłem zmiankę o PDO w jednym)
NetJaro
Ja polecam Insane.pl. Oferują nie tylko konta www, ale również konta shell wg. mnie po bardzo dobrych cenach.
nrm
home i progreso. home z promocja tańszy ale ma tylko 1 bazę sql :/
NuLL
Ma ktos jakies doswiaddczenia z xon.pl ? - szukam hosta z PDO smile.gif
jaco
Cytat(spenalzo @ 28.08.2006, 23:23:29 ) *
http://www.lh.pl
Wada - Zeus Web Server = brak mod_rewrite itp, nie działa ŻADNE formatowanie urli, nawet index.php/cos/cosinnego

Blad - Zeus Web Server, najwieksza zaleta. Swietny soft, nieporownywalnie lepszy od Apache, ktory oferuje duzo lepszy mechanizm rewrite niz jestes to sobie wstanie wyobrazic winksmiley.jpg

Napisz do admina i zapytaj o rewrite - wada polega na tym, ze aktualnie musisz to robic przez niego (nie robi sie tego via htaccess).
em_pl
Ja korzystam z Vel.pl i jestem bardzo zadowolony
Jim
ale jeśli chodzi o stosunek jakość-cena-pojemność to chyba najlepszy jest dreamhost i tam się przerzucam niedługo.
Ale na netiro.pl nie narzekam, brakuje mi tylko normalnego php5, oraz kilku rozszerzeń i trzeba przyznać, że bardzo szybki serwer mają. (zmieniłem zdanie)
.rh-
A co sadzicie o superhost.pl ?
Turgon
Trudno powiedzieć. Ich dziełem jest np. freehost.pl
Konuss
No napewno ie polecam Xon-u tyle powiem przejechał sie na nich niemiłosiernie. Od około 6 miechów mam konto na eFuturo.pl. Mloda dośc firma ale mogę jej przyznać fachowośc według mnie ich serwer świetnie chodzą szybki kontakt z adminem no i oczuwiscie uptime mowi sam za siebie smile.gif
Turgon
http://turgon.i365.pl/testy/phpinfo.php
php Info i365.pl smile.gif
darektbg
Witam !
Może się wydawać to dziwne, ale ja polecam darmowy hosting tbg.net.pl co rawda miejsce na serwerze jest dostępne dla mieszkańców Tarnobrzega, jednak zawsze można porozmawiać z adminem. Miejsce "nieograniczone" - kiedyś miałem ponad 4 GB na serwerze i admin się nie upominał.
Jeżeli zaś chodzi o konfiguracje to: konfiguracja serwera
Kontakt z adminem -> jeżeli jest to dzień to 2-3 godz. Gorzej za pierwszym razem, kiedy pisze się prośbę o hosting. Wtedy na odp. czekałem bodajże 3 dni. Ale jednak moim zdaniem mimo wszystko warto.

Tylko register_globals on i error_reporting = E_ALL & ~E_NOTICE ;/

Pozdrawiam
Darektbg
athabus
Trochę czasu upłynęło, ale odświeżę temat bo kilka osób szukało pdo.
Ja właśnie jestem na podobnym etapie - szukam hostingu, który ma php 5.1.2+, mysql (najlepiej 5) i właśnie PDO. Dodatkowo miło byłoby gdyby ilość baz była >2. Pozostałe parametry takie jak transfer czy pojemność mają małe znaczenie - większość kont je spełnia.

Warunek główny, to to, że firma jest godna zaufania i nie ma zbyt wielu padów. Cena do 200zł

Znacie może taką firmę?
Turgon
Athabus zależy jakie PDO szukasz ?
NuLL
http://www.xon.pl - korzystam i jak narazie polecam smile.gif
athabus
Cytat(NuLL @ 21.12.2006, 16:59:11 ) *
http://www.xon.pl - korzystam i jak narazie polecam smile.gif

Hmm wygląda ciekawie. A możesz powiedzieć jak długo korzystasz? W sensie czy to jakiś "reprezentatywny" okres?
SHiP
Hm na fc.pl jest PDO i jest naprawde tanio
http://srodek.info/info.php
Wersja php jednak lekko starawa(5.0.5) ale myślę że po zagadaniu z adminem zainstalowałby nowszą. Problemów z hostingiem nie mam...
gam3r
miałem na boo.pl - nawet dobrze, czasem serw padał, ale zawsze jakoś to wynagradzali (miesiąc konta dłużej itp.), na kilka maili tez odpisali
mam forall.pl - porażka, bez żadnych zawiadomień zaczęli wymieniać oprogramowanie do zarządzania kontami, z tego powodu przez dwa miesiące, na zmianę konta działały, potem znowu nie, żenada
mój znajomy na livenet.pl i nie narzeka, mieliśmy ostatnio problemy ze szybko znikającym transferem, w 10 dni 5GB zjadły nam boty googlowskie, ale koleś wyczyścił nam transfer, do czasu jak nie opanowałem tematu
natomiast z co ciekawszych wydaje sie lap.pl, php5, mod_rewrite, brak limitu baz, RoR, SSL i wiele innych
Cysiaczek
Jeśli kogoś interesuje free hosting, to polecam http://www.yeahost.com/
+ php 5.2
+ MySQL - 5.0.27-standard
+ safe_mode OFF
+ basedir OFF
+ allow_url_fopen ON
+ PDO (mysql, mysqli)
+ nieograniczony transfer

- tylko 50 MB przestrzeni
- maksymalmy rpozmiar pliku 1MB
- brak cURL
- nie jest demonem prędkości (ale widziałem wolniejsze)

+/- Niewielki banner na samym dole strony

Na razie wszystko działa. Lepszych parametrów nie znalazłem w tej kategorii.

Pozdrawiam.
hostingowo.pl
teraz na webhostingtalk.pl z tanszych to polecaja Proste.pl z a drozszych to Progreso.pl, IQ.pl i KEI.pl
Zeman
Cytat(.rh- @ 13.09.2006, 17:07:07 ) *
A co sadzicie o superhost.pl ?

Mam tam jedno konto, co prawda najmniejsze i niedawno miałem zgłoszenie od nich że za dużo czasu procesora zajmują moje skrypty... Stron tam w sumie nie trzymam żadnych, brat ma ale to jest html+flash, więc nie zajmował procesora. Jedyne co mogło zajmować procesorowi czas to 2 mikro skrypty w CRONie wywoływane bodajże raz na 15 minut. Z tego powodu niespecjalnie mogę polecić, no i jeszcze zdarza się krztusić serwerowi.
Elff
Witam,
polecam BLINK.pl oraz SISCO SP. Z O.O.

Obie firmy stawiają na jakość i profesjonalne usługi, obsługa klienta tez na bardzo wysokim poziomie.
acztery
a dla mnie nie ma lepszej firmy niz home.pl od 4 lat jestem z nimi i jestem zadowolny. i Gorąco polecam jak mogę załatwic konto mam taniej
tiraeth
http://netstrefa.pl - jak udoskonalili swoją ofertę, to muszę przyznać, że mając u nich konto przez pół roku, jestem bardzo zadowolony. Szybka pomoc techniczna, MySQL i PostgreSQL, maile, duża powierzchnia, dostęp do crona i statów.
Sokal
Ktoś w tym temacie polecał http://www.sigmahosting.pl/ wiecie o tym coś więcej?
SHiP
Zmieniłem serwer, stary podrożał dwukrotnie o.O.

Ciekawą ofertę ma az.pl Może biorąc pod uwagę cenę nie nadaje się na blog czy jakąś małą stornę domową ale ogólnie jest ok. Pomoc techniczna też bardzo miła(tylko pani Ania ma za dużo pracy ^^).
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.