Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: System logowania
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
gabcio
Witajcie mam maly problem.. napisalem skrypt logowania i teraz chcialbym miec logout.. bo zeby sie wylogowac to teraz musze czekac, az 3h aby system mnie sam wylogowal...

A to kod
mysql_connect($host,$user,$pass) or die(mysql_error());
mysql_select_db("pensjonaty") or die(mysql_error());
if (!isset($PHP_AUTH_USER)) {
header('WWW-Authenticate: Basic realm="Panel Administracyjny - ferienhaus-polen.net"');
header('HTTP/1.0 401 Unauthorized');
echo 'Brak dostepu! O twojej probie zalogowania zostal poinformowany administrator.';
exit;
} else if (isset($PHP_AUTH_USER)) {
$sql = "SELECT * FROM `system_loginy` WHERE `login` = '$PHP_AUTH_USER' AND `haslo` = '$PHP_AUTH_PW'";
$wyk = mysql_query("$sql");
$num = mysql_numrows($wyk);
if ($num == "1") {
echo "<center><P>Zalogowales sie jako &raquo; <a href=logout.php><font size=1 color=red>$PHP_AUTH_USER</font> [Wyloguj]</a></center>";
} else {

header('WWW-Authenticate: Basic realm="Panel Administracyjny - ferienhaus-polen.net"');
header('HTTP/1.0 401 Unauthorized');
echo 'Brak dostepu! O twojej probie zalogowania zostal poinformowany administrator.';
exit;
}
}
?>

Wiecie jak napisac skrypt ktory bedzie mnie wylogowywal z tego ?

Pozdrawiam
Cypherq
Warto by było, byś przyjrzał się tematyką COOKIES lub sesji w php. Inaczej, twój pomysł będzie mało funkcjonalny.

Przy wykorzystaniu cookies, w czasie logowania na komputerze usera pojawi się ciasteczko. Wtedy będziesz mógł sprawdzić czy user ma to ciasteczko i na tej podstawie wyświetlić na swojej stronie link "zaloguj" lub "wyloguj". Przy wylogowywaniu usuniesz ciasteczko.

Jeżeli od zalogowania ma zależeć dostęp do jakichś stron, niech sprawdzają czy użytkownik ma ów ciasteczko logowania. Jeżeli tak - user ma dostęp. Jeżeli nie - musi się zalogować.
NetJaro
Dokładnie - użyj sesji albo ciasteczek.

I używaj bbcode!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.