Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: DIV
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
andixxx
  1. <div id="baner" style="position:absolute; left:6px; top:5px; width:750px; height:115px; z-index:1">baner</div>
  2. <div id="menu" style="position:absolute; left:6px; top:120px; width:750px; height:50; z-index:2">jakies menu</div>
  3. <div id="tresc" style="position:absolute; left:6px; top:170px; width:750px; height:300px; z-index:3">jakis text</div>
  4. <div id="stopka" style="position:absolute; left:6px; top:470px; width:750px; height:20px; z-index:4">stopka</div>
tutaj mam problem.. otoz kazdy powyzszy div ma okreslony rozmiar, i polozenie...
div id="tresc" ma tutaj przykladowo wysokosc 300px.. pod nim jest kolejny div.. i tutaj moje pytanie, bo jezeli w div tresc zostanie wczytana text z bazy danych, bedzie dlugi, i nie zmiesci sie w tym divie to div sie powiekszy.. ale wtedy kolejny div, co jest pod nim , zostanie przykryty textem.. i co w tedy? da rade zrobic tak, aby divy ustawialy sie same wzgdlem poprzedniego diva? tak jak to jest gdy stosuje sie tabelki... wiecie o co mi chodzi?
Prph
Nie stosuj posycjonowania absolutnego.

Temat nie na to forum. Od tego jest Forum: Po stronie przegladarki

Adrian.
andixxx
o dzieki smile.gif dziala smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.